Σοκαρισμένος ο πρωθυπουργός από τα γεγονότα – «Επιχείρηση Μαξίμου» για την ΔΕΘ

σοκαρισμένος-ο-πρωθυπουργός-από-τα-γε-1280246

Ψυχρολουσία στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρωθυπουργού μετά από πέντε χρόνια

Τα χθεσινά γεγονότα με τις φοβερές αποδοκιμασίες κατά του Έλληνα πρωθυπουργού κατά το προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη στην Μητρόπολη Αθηνών, λειτούργησαν καταλυτικά για την ψυχολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ενός ανθρώπου που πραγματικά δεν είχε αντιμετωπίσει «ανοιχτό πλήθος» τα τελευταία πέντε χρόνια, από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πιο εσωστρεφές. Η μοναδική αντιπαράθεση που δέχεται να συμμετέχει είναι στο ελληνικό κοινοβούλιο, σε συνεδριάσεις επιπέδου πολιτικών αρχηγών και μόνο. Αποφεύγει οποιοδήποτε διάλογο ο οποίος ενέχει κίνδυνο ρήξης. Είτε αυτός είναι προεκλογικό debate είτε μία μη ελεγχόμενη συνέντευξη τύπου. Ή έστω και μία δημόσια περιήγηση σε πολυσύχναστο χώρο.

Ο κύριος Μητσοτάκης μάλιστα έχοντας ως πηγή πληροφόρησης την αποδελτίωσή που του δίνουν οι συνεργάτες του με τα σημαντικά άρθρα, και φυσικά τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών, σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν εξαιρετικά δημοφιλή στον ελληνικό λαό, δεν πίστευε ποτέ ότι η πρώτη του ανοικτή επαφή με τον κόσμο θα ήταν τόσο επώδυνη.

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που έχει σοκαριστεί από τις αντιδράσεις του κόσμου πριν και μετά την προσέλευση του στην Μητρόπολη Αθηνών για να τιμήσει τον Μίκη Θοδωράκη. Εδώ πάντως φταίνε και οι στενοί συνεργάτες του. Διότι έπρεπε να τον είχαν προστατεύσει και να μην υποπέσουν σε ένα τέτοιο σοβαρό ολίσθημα.

Οι συνεργάτες λοιπόν του πρωθυπουργού είχαν ως δεδομένο ότι η περιφρούρηση του ΚΚΕ και η ψυχική φόρτιση από την τελετή, θα λειτουργήσουν ανασταλτικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια «στάσης» κατά του πρωθυπουργού. Ήταν μεγάλο λάθος. Διότι πηγές μου από την αστυνομία με διαβεβαιώνουν ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν καθολική και δεν υπήρχαν μόνο ψηφοφόροι του ΚΚΕ. Ούτε αμιγώς «αντιδεξιοί».

Ενδεικτικό το γεγονός ότι στην εκδήλωση προσήλθε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος μάλιστα έκανε και δηλώσεις στις κάμερες έξω από την μητρόπολη, δίπλα στον κόσμο, χωρίς να ακουστεί το παραμικρό. Ο κόσμος λοιπόν δεν διέπετο από κάποιο «αντιδεξιό» μένος για να ξεσπάσει έτσι κατά του Κ. Μητσοτάκη.

Στο Μαξίμου λοιπόν υπάρχουν δύο μεγάλες προκλήσεις τις τελευταίες ώρες. Ή μία είναι να στηρίξουν ψυχολογικά τον πρωθυπουργό, ο οποίος όπως είναι φυσικό είναι σοκαρισμένος διότι στην πρώτη του ανοιχτή δημόσια εμφάνιση υπέστη ύβρεις και αποδοκιμασίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού τον διαβεβαιώνουν ότι όσοι τον αποδοκίμασαν ήταν «εγκάθετοι κομμουνιστές», μία μειοψηφία μέσα στην κοινωνία δηλαδή, γεγονός που αποδεικνύεται από το «έτοιμο» σύνθημα που χρησιμοποίησαν. Και πως ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να πτοείται διότι παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής στο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, ειδικά τους ακομμάτιστους.

Το δεύτερο είναι να εγγυηθούν την ασφάλεια και την ψυχική ηρεμία του πρωθυπουργού κατά την προσέλευση του στην ΔΕΘ.

Το σχέδιο προστασίας λοιπόν του Κυριάκου Μητσοτάκη από διαδηλωτές ή τυχόν προβοκάτορες στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παραπέμπει σε κινητοποίηση των αμερικανικών υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας στις αντίστοιχες επισκέψεις των αμερικανών προέδρων σε επίφοβες εξορμήσεις.

Εκτός από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που θα δημιουργήσουν περίμετρο στους χώρους που θα κινηθεί ο πρωθυπουργός, η αυτοκινητοπομπή θα είναι πρωτοφανής, ενώ όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών θα εμπλακούν προκειμένου να προλάβουν άσχημες καταστάσεις.

Αναμένεται λοιπόν μία πρωθυπουργική επίσκεψη σε μια Θεσσαλονίκη χωρίς έκτροπα, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό αυτές τις κρίσιμες για το έθνος στιγμές.

newsbreak.gr

3 thoughts on “Σοκαρισμένος ο πρωθυπουργός από τα γεγονότα – «Επιχείρηση Μαξίμου» για την ΔΕΘ

  1. ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΑ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΚΡΑΞΙΜΟ?? ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ!!!
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΟΤΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ!! ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΤΟ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΟ!!!!

    ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΣ ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ! ΔΕ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ!!!!

  2. Ψυχρολουσία για ποιό πράγμα? Δημόσια εμφάνιση μετά από πέντε χρόνια??
    Θα τρελαθούμε? Ο Κούλης που ήταν παντού, από καφέ σε σχολείο και από σχολείο σε λαϊκή, με χαμόγελα και σέλφι με μικρούς μεσαίους μεγάλους και γιαγιάδες (ο Κυριάκος της διπλανής πόρτας, ο πρωθυπουργός της καρδιάς των Ελλήνων – Πορτοσάλτσα στον ΣΚΑΙ)
    Ντροπή στους συνεργάτες του που δεν τον προστάτεψαν από την αλήθεια!! Ο Κούλης έχει σοκαριστεί από την αντίδραση του κόσμου, και γιατί δεν τον παίζουν οι φιλενάδες του?
    Εμ, τόσες μαλακίες που του λέει ο κύκλος του, είναι και στραβό το κλήμα, ζαβό το χτήμα, τα πιστεύει. Αυτός που δεν μπορεί να πιστέψει ότι άνθρωποι περιμένουν να ζήσουν με 500 Ευρώ – το μισθό τους. Δεν έχουν βλέπεις όλοι 60 ακίνητα στο Ελλαδιστάν, δεν λέμε για την ‘’γιαφκα’’ που έκανε αντίσταση στο Παρίσι, ούτε για τα ακίνητα στο Λονδίνο κτλ…

    Κυριάκο τα κανάλια λένε ότι τους πληρώνεις να λένε. Αυτά τα ‘’λίγα’’ που άκουσες είναι μέρος της πραγματικότητας! Όχι, δεν βρέχει – σε φτύνει όλος ο κόσμος. Αλλά και η αντίδραση σου ήταν επική! Έκανες παράπονα στον Κουστούμπα – ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ?? Να πάει να μαλώσει τα κακά παιδιά που σε κοροιδεύουν.

    Το Μαξίμου έχει δύο μεγάλες προκλήσεις:

    Η μιά είναι να πουν στον Κυριάκο ότι τελείωσε η Μερέντα!
    Η δεύτερη είναι ότι θα έχει εκλογές σύντομα, και ίσως να χρειαστεί να μεταμφιεστεί σε χορεύτρια και να φύγει νύχτα.

    Θα δούμε….

  3. Θα σιγουρευτούμε ότι δεν θα ξεφύγει ακόμα και αν ντυθεί μπαλαρίνα. !
    ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟΥΣ για τους θανάτους, την καταστροφή και τα δεινά που έφερε πάνω μας. Όσοι και να τον φρουρούνε και ότι και αν του λένε !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook