Σοκάρει η περιγραφή για τον θάνατο του 22χρονου Χανιώτη φοιτητή στη Λάρισα

σοκάρει-η-περιγραφή-για-τον-θάνατο-του-2-1384197

Ο νεαρός φοιτητής Oικονομικών τα ξημερώματα της Κυριακής περνούσε από το εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της Λάρισας με την παρέα του μετά από έξοδο. Στο πέρασμά του κλώτσησε την πόρτα, με αποτέλεσμα το τοιχίο που στηριζόταν να πέσει και να τον καταπλακώσει.

Ο άνθρωπος που έτρεξε να βοηθήσει την παρέα των παιδιών που ούρλιαζαν σοκαρισμένα μόλις συνέβη το κακό, εξηγεί πως ακριβώς συνέβη το τραγικό περιστατικό που κόστισε την ζωή στο 22χρονο παλικάρι από την Κρήτη.

«Περνώντας κλώτσησε την πόρτα ή απλά πήγε να στηριχτεί από αυτή γιατί είχε παραπατήσει, και τότε γκρεμίστηκε το ετοιμόρροπο ήδη τοιχίο και έπεσε στο κεφάλι του πολτοποιώντας το», περιγράφει ο περίοικος.

Εξάλλου η θεία του Νίκου Μπιτσάκη που τόσο άδικα και πρόωρα έχασε την ζωή του μιλώντας επίσης στο LiveNews, σημείωσε: «Άδικο. Για μια κλωτσιά στην πόρτα να χάσει τη ζωή του. Πέντε λεπτά μόνο είχε παλμούς. Και ένας άνθρωπο που βοήθησε, λέγανε ότι για πέντε λεπτά μόνο είχε παλμούς. Το έφαγε στο κεφάλι, ήταν σίδερο-μπετό, ήταν βαρύ. Πολύ καλό παιδί, πολύ όμορφο, πολύ ευγενικό, πολύ ήσυχο με καλούς γονείς, όλοι τους βοηθάνε παντού, όπου βρούνε άνθρωπο πεινασμένο είναι εκεί. Έχουν κάνει τόσα καλά και τους βρήκε ένα κακό που δεν υπάρχει, δεν υπάρχει χειρότερο».

Στο σημείο εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Τις φωνές της παρέας του άκουσε ένας γείτονας και κατέβηκε να βοηθήσει. Περιγράφει καρέ-καρέ τις τραγικές στιγμές.

«Χθες άκουσα την κοπέλα που φώναζε για ασθενοφόρο και βγήκα έξω. Πήγα εκεί πέρα, είδα το παλικάρι κάτω και συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσει. Ξεκίνησα να του μετράω τον σφυγμό, είχε λίγο σφυγμό. Στην ουσία είπα ψέματα στην κοπέλα ότι: «Ναι περίμενε να έρθει το ασθενοφόρο, μην αγχώνεσαι», για να ηρεμήσει. Και μετά από πέντε λεπτά ξεψύχησε, πήρε δύο βαθιές ανάσες και έφυγε. Μιλάμε για έναν όγκο τούβλα που έσπασε στο κεφάλι του παιδιού, το κεφάλι του ήταν πολτοποιημένο», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Η αγάπη του για την ποδηλασία από νεαρή ηλικία του έφερε κατακτήσεις τίτλων και μεταλλίων. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ένα παιδί με όνειρα και στόχους θα έφευγε από τη ζωή με τέτοιο τρόπο.

«Ένα χρυσό παιδί ήταν. Καλός μαθητής, καλό παιδί, αθλητής. Πρωταθλητής, πόσα μετάλλια, πόσα πράγματα, χάθηκε έτσι άδικα. Έχει πολλά μετάλλια και χρυσό μετάλλιο έχει και αργυρό και τα πάντα, πολλά έχει. Ήταν καλός ποδηλάτης. Το καμάρι της οικογένειας ήταν, το μοναχοπαίδι τους. Χάσαμε ένα μικρό παιδί», πρόσθεσε η θεία του νεαρού.Η εικόνα του τοιχίου πριν το συμβάν, αποδεικνύει ότι ήταν ήδη ετοιμόρροπο. Η κλήση που έχει πάρει προς το πεζοδρόμιο, φανερώνει την επικινδυνότητα του παλιού κτίσματος, με τους κατοίκους να ζητάνε λύση εδώ και καιρό.

«Το παιδάκι ήταν τόσο άτυχο, έριξε μία κλωτσιά σε μία πόρτα, έπεσε και από πάνω του έπεσε αυτός ο τοίχος. Το θέμα είναι γιατί αυτός ο τοίχος ήταν τόσο καιρό εκεί πέρα. Αυτό που μας εξοργίζει όλους και τους γείτονες και προσωπικά με κάνει να έχω τύψεις είναι γιατί δεν τον έριξα μόνος μου. Με τον σεισμό είχε πέσει το μισό και από καθαρή τύχη δεν πέρναγε από εκεί… Δίπλα είναι σχολεία, νηπιαγωγεία, δεν πέρναγε καμία μάνα με παιδί, θα είχε κάνει το καρότσι με το παιδί χαλκομανία.», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Τα συγκινητικά μηνύματα στο σημείο της τραγωδίας στο κέντρο της Λάρισας

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προσέλευση απλού κόσμου, όπως επίσης φίλων και συμφοιτητών, στο σημείο όπου ο 22χρονος Νίκος Μπιτσάκης άφησε την τελευταία πνοή του.

Στην οδό Ασκληπιού, μπροστά από την μισογκρεμισμένη κολόνα και την σκουριασμένη μεταλλική πόρτα, πλήθος τα λουλούδια, τα κεριά μα και τα μηνύματα με δύο λόγια για το παλικάρι που έφυγε τόσο άδικα.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν το μήνυμα από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου φοιτούσε ο Νίκος, όπως και αναφορές για τρισάγιο σήμερα στις 10.00 το πρωί, όπως και για συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία, σύμφωνα με το larissanet.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook