Σοκάρει η εικόνα του 5χρονου που έπεσε σε πηγάδι στο Μαρόκο – Συνεχίζεται η μάχη για να σωθεί

σοκάρει-η-εικόνα-του-5χρονου-που-έπεσε-σ-1371759

Για τέταρτη συναπτή ημέρα συνεχίζεται η μάχη των σωστικών συνεργείων στο Μαρόκο που στόχο έχουν να σώσουν έναν πεντάχρονο, ο οποίος βρίσκεται παγιδευμένος σε ένα βαθύ πηγάδι.

Πρόκειται για μία επιχείρηση η οποία έχει συγκινήσει τους πολίτες του βασιλείου με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να είναι καθηλωμένοι μπροστά στις οθόνες τους και να παρακολουθούν τις ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης για την ανάσυρση του Ραγιάν -ο οποίος την Τρίτη έπεσε στο πηγάδι αυτό βάθους 32 μέτρων- εντατικοποιήθηκαν χθες όταν έπεσε το σκοτάδι με τους διασώστες να σκάβουν υπό το φως προβολέων το έδαφος που βρίσκεται γύρω από αυτό για να δημιουρήσουν μια τρύπα.

«Η διάσωση του παιδιού πλησιάζει», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσταφα Μπαϊτάς.

«Συμπάσχουμε με την οικογένεια και προσευχόμαστε (ο Ραγιάν) να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν σε αυτήν» πρόσθεσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η περιπέτεια του μικρού έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης στο διαδίκτυο με το hashtag #SaveRayan (Σώστε τον Ράιαν) στα αραβικά να έχει γίνει viral σε όλη τη Βόρεια Αφρική, περιλαμβανομένης της γειτονικής Αλγερίας.

Οι εργασίες εκσκαφής στο χωριό κοντά στην περιοχή Μπαμπ Μπερέντ της επαρχίας Σεφσαουέν στο βόρειο Μαρόκο έχουν φτάσει σε βάθος 27 μέτρων και όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων του Μαρόκου MAP, «η ελπίδα είναι να φτάσουν στα 32 μέτρα μέσα στις επόμενες λίγες ώρες».

Οι διασώστες στη συνέχεια θα σκάψουν τρία μέτρα οριζοντίως «ανάμεσα στην τρύπα και στο πηγάδι για να ανασύρουν το παιδί», μετέδωσε το πρακτορείο.

Στον τόπο της επιχείρησης έχει μεταβεί μια ομάδα ιατρών για να εξετάσει το παιδί και πιθανόν να πραγματοποιήσει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση όταν ανασυρθεί ο μικρός.

Οι διασώστες κατάφεραν να εφοδιάσουν τον 5χρονο με νερό και οξυγόνο μέσω σωλήνων και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας βρίσκεται σε επιφυλακή για να τον μεταφέρει σε γειτονικό νοσοκομείο.

Δύσκολες οι συνθήκες της επιχείρησης – Η διάμετρος του πηγαδιού είναι μικρότερη από 45 εκατοστά

Ο επικεφαλής των σωστικών συνεργείων Αμπντελχαμπί Τεμράνι δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Oula ότι η διάμετρος του πηγαδιού είναι μικρότερη από 45 εκατοστά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φύση του εδάφους καθιστά πολύ επικίνδυνη την απόπειρα διεύρυνσης της τρύπας, γεγονός που σημαίνει ότι η μοναδική λύση είναι να πραγματοποιηθούν μεγάλης έκτασης εκσκαφές γύρω από το πηγάδι.

Η μετάδοση της επιχείρησης διάσωσης από πολλά μέσα ενημέρωσης της χώρας έχει προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του ίντερνετ που παρακολουθούν εναγωνίως την τύχη του παιδιού.

Ο μαροκινός ποδοσφαιριστής και αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Ασράφ Χακίμι, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επιχείρηση συνοδεύοντάς το κείμενο με emojis με μια ραγισμένη καρδιά και με χέρια σε στάση προσευχής.

Στο κύμα αλληλεγγύης συμμετέχει και ο αλγερινός άσσος της Μάντσεστερ Σίτι, ο Ριγιάντ Μαχρέζ, ο οποίος ανέβασε στο Facebook μια φωτογραφία του Ραγιάν συνοδευόμενη από το hashtag «Μείνε Δυνατός».

Η τύχη του μικρού αγοριού όμως έχει προσελκύσει και πλήθη πολιτών που έχουν μεταβεί στον τόπο της επιχείρησης, γεγονός που ασκεί έντονη πίεση στους διασώστες, οι οποίοι επιχειρούν κάτω από «δύσκολες συνθήκες», όπως είπε ο Μπαϊτάς.

«Καλούμε τους πολίτες να αφήσουν τους διασώστες να κάνουν τη δουλειά τους και να σώσουν αυτό το παιδί», είπε.

Το ατύχημα θυμίζει την τραγωδία που σημειώθηκε στην Ισπανία στις αρχές του 2019 όταν ένα 2χρονο αγόρι ανασύρθηκε νεκρό έπειτα από πτώση του σε ένα εγκαταλελειμμένο πηγάδι διαμέτρου 25 εκατοστών και βάθους πάνω από 70 μέτρων. Το πτώμα του μικρού Ζουλέν Ροσέλο είχε ανασυρθεί έπειτα από μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που είχε διαρκέσει 13 ημέρες.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook