Σοκ: Τρίχες και σκουπίδια σε γάλα που προσφέρεται σε μαθητές σχολείων

σοκ-τρίχες-και-σκουπίδια-σε-γάλα-που-πρ-1657069

Σοκ υπέστη μητέρα, το παιδί της οποίας πήρε γάλα που μοιραζόταν στο σχολείο και που κατά τύχη δεν το ήπιε νωρίτερα αλλά το πήγε στο σπίτι, με την ίδια όταν το άνοιξε να διαπιστώνει ότι μαζί με το γάλα υπήρχαν στον πάτο της χάρτινης συσκευασίας και άλλα… υλικά, αγνώστου προελεύσεως.

Η ανάρτηση

Η μητέρα του μικρού μαθητή έκπληκτη από αυτό που αντίκρισε, και για να ενημερώσει και άλλους γονείς, έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και γνωστοποίησε αυτό που ιδίοις όμμασι διαπίστωσε.

Σύμφωνα με όσα η ίδια καταγγέλλει, η συσκευασία περιέχει και τρίχες, πετρούλες και γενικά μικρά σκουπιδάκια.

Το πρόγραμμα

Ανάμεσα στα προϊόντα που μοιράζονται στους μικρούς μαθητές, εκτός από το γάλα, είναι λαχανικά και φρούτα, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκού εθελοντικού προγράμματος.

Η εφαρμογή του προγράμματος στοχεύει στην αύξηση της κατανάλωσης των φρούτων-λαχανικών και γάλακτος στη διατροφή των παιδιών καθώς και στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Γι’ αυτόν τον λόγο έχει προβλεφθεί κι’ ένα ολοκληρωμένο έργο με τέσσερις αλληλοεξαρτώμενες και συμπληρωματικές δράσεις:

  • Δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία: Η επιλογή των προϊόντων πραγματοποιείται βάσει της εποχικότητας και της διαθεσιμότητάς τους.
  • Δωρεάν διανομή πλήρους παστεριωμένου γάλακτος.
  • Μέτρα/Δράσεις Προβολής και Αξιολόγησης και Συνοδευτικά Εκπαιδευτικά μέτρα με στόχο την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε μαθητές/μαθήτριες.
  • Ηλεκτρονική πλατφόρμα με ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε μαθητές/ μαθήτριες.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook