Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι ξυλοκοπούσαν και απειλούσαν με όπλα και μαχαίρια μικρότερα παιδιά

Τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας από 16 έως 17 ετών, είχαν γίνει ο «φόβος και τρόμος» για μαθητές γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με καταγγελίες των θυμάτων τους, απειλούσαν, ξυλοκοπούσαν και δεν δίσταζαν να τραβήξουν ακόμη και μαχαίρια για να τους αποσπάσουν χρήματα ή τους υποχρέωναν με ψυχολογική πίεση να κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τρεις 16χρονοι κι ένας 17χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, περιοχή όπου φέρεται να εντοπίζεται η δράση τους, το διάστημα από τον περυσινό Ιούνιο έως τον Φεβρουάριο του φετινού έτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ενεργώντας άλλοτε μεμονωμένα κι άλλοτε από κοινού, εκβίαζαν ευθέως ή διαδικτυακά τα υποψήφια θύματά τους, είτε σε σχολικά συγκροτήματα είτε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ίντερνετ καφέ), αξιώνοντας να τους καταβάλλουν χρήματα. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους το ποσό των 2.800 ευρώ.

Καταγγελίες για αντίποινα, χρήση κάνναβης και γενετήσιες πράξεις

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις περιπτώσεις που δεν πετύχαιναν τον σκοπό τους, οι δράστες -σύμφωνα με καταγγελίες – ασκούσαν βία εναντίον των θυμάτων τους ως αντίποινα ή τους υποχρέωναν να διαπράξουν αξιόποινες πράξεις προκειμένου να καλύψουν τις χρηματικές τους απαιτήσεις.

Επιπρόσθετα, ανήλικη παθούσα κατήγγειλε ότι οι δράστες, ασκώντας ψυχολογική πίεση εναντίον της, την υποχρέωσαν να κάνει χρήση κάνναβης, με αποτέλεσμα αυτή να χάσει τις αισθήσεις της, ενώ η ίδια φέρεται να υπέστη «μπούλινγκ» από τους ίδιους για το σώμα της.

Κατά τις ίδιες καταγγελίες, σε άλλη περίπτωση, ένας εκ των κατηγορούμενων φέρεται να οδήγησε ανήλικο στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, όπου με την απειλή όπλου επιχείρησε να προσβάλλει τη γενετήσια αξιοπρέπειά του, αλλά δεν τα κατάφερε επειδή το θύμα αντέδρασε.

ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ