Σοκ σε πτήση: Κατέβασαν επιβάτιδες, τις ξεγύμνωσαν και τις υπέβαλαν σε πρωτοφανή σωματικό έλεγχο!

σοκ-σε-πτήση-κατέβασαν-επιβάτιδες-τις-1125614

Σοκ έπαθαν 34 επιβάτιδες πτήσης από το Κατάρ προς την Αυστραλία, όταν τις κατέβασαν από το αεροσκάφος λίγο πριν από την απογείωση και τις ξεγύμνωσαν για να τις υποβάλουν σε πρωτοφανή σωματικό έλεγχο.

Το περιστατικό συνέβη στις 2 Οκτωβρίου, όταν οι γυναίκες -ανάμεσά τους και 13 Αυστραλές- υποχρεώθηκαν να κατέβουν από την πτήση της Qatar Airways και να μεταφερθούν σε ασθενοφόρο, όπου τις ανάγκασαν να βγάλουν τα εσώρουχά τους και να υποβληθούν σε εξέταση προκειμένου να εντοπίσουν τη μητέρα ενός νεογέννητου που βρέθηκε στο τέρμιναλ του αεροδρομίου της Ντόχα.

Το προσωπικό του αεροδρομίου της πρωτεύουσας του Κατάρ προσπαθούσε να ανακαλύψει αν κάποια από τις γυναίκες είχε μόλις γεννήσει και παράτησε το μωρό της. Μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί το νεογέννητο, ανέφερε το BBC. «Υπήρχε μια γυναίκα με μάσκα… Δεν εξήγησαν ποτέ τίποτε… Μου είπε να κατεβάσω το παντελόνι μου και ότι έπρεπε να εξετάσει τον κόλπο μου», δήλωσε μια παθούσα στο αυστραλιανό δίκτυο ABC.

Και μια άλλη συμπλήρωσε: «Ήταν κοντά μου μια μητέρα που είχε αφήσει τα παιδιά της να κοιμούνται στο αεροπλάνο. Ήταν και μια ηλικιωμένη με πρόβλημα όρασης, που την υποχρέωσαν να αποβιβαστεί και είμαι αρκετά σίγουρη ότι την έψαξαν». Πρόσθεσε δε ότι αν και σέβεται τη νομοθεσία και την κουλτούρα του Κατάρ, μελετά το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Αξιωματούχοι του Διεθνούς Αεροδρομίου της Ντόχα δεν διέψευσαν τα δημοσιεύματα, υποστηρίζοντας ότι ζήτησαν από τις γυναίκες να συνεργαστούν στην έρευνα κι ότι ακόμη προσπαθούν να εντοπίσουν τη μητέρα του νεογέννητου, όπως ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας καταδίκασε απερίφραστα το πρωτόγνωρο περιστατικό, με εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών να κάνει λόγο για «προσβλητική, εξαιρετικά ακατάλληλη μεταχείριση των γυναικών στην πτήση της Qatar Airways και πέρα από περιστάσεις κατά τις οποίες οι γυναίκες θα έδιναν ελεύθερα τη συγκατάθεσή τους».
iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook