ΣΟΚ μέσα στον Αύγουστο – Τα αυξημένα κρούσματα φέρνουν lockdown στα Χανιά

σοκ-μέσα-στον-αύγουστο-τα-αυξημένα-κρ-1087732

Το απόγευμα της Πέμπτης αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις

Σοκ για κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες στα Χανιά καθώς σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του zarpanews.gr, αναμένεται ο νομός να μπει σε καθεστώς τοπικού lockdown, στα πρότυπα της Μυκόνου.

Στην απόφαση αυτή φαίνεται να έχει οδηγηθεί η κυβέρνηση μετά τα αυξανόμενα κρούσματα που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στα Χανιά.

Υπενθυμίζεται ότι το lockdown τύπου Μυκόνου αφορά

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το lockdown θα ισχύσει από αύριο Παρασκευή 6 Αυγούστου και αναμένεται να αναθεωρηθεί την Παρασκευή 13 Αυγούστου.

Στο κόκκινο (επίπεδο 4) μπαίνει και η περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου (+69% για τη Ζάκυνθο και +54% για τα Χανιά σε εβδομαδιαία βάση).

Όπως τονίζεται στην γραπτή ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Επιπλέον, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι Δήμοι Ρόδου και Ιητών (Ιος) ανεβαίνουν στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) με αυξημένη επιτήρηση, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας δεν παρατηρείται ανησυχητική διαφοροποίηση ως προς το επιδημιολογικό φορτίο.

«Καλούμε τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες των εν λόγω περιοχών σε πιστή τήρηση των μέτρων, ώστε να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού», καταλήγει η γραπτή ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά.

25 thoughts on “ΣΟΚ μέσα στον Αύγουστο – Τα αυξημένα κρούσματα φέρνουν lockdown στα Χανιά

  1. Έξω όλοι οι άχρηστοι.
    Απ’ τον δήμαρχο Χανίων μέχρι και το βρωμο τον πρωθυπουργό που ξεφτυλιζει αυτή την πόλη
    Ρέθυμνο Ηράκλειο τόσα κρούσματα και τα Χανιά κλειστά…
    Αλήτες

  2. Στο Ρέθυμνο δεν κάνανε τπτ με ίδια αριθμό κρούσματα και εχουμε και τριπλάσιο πληθυσμό, μαλλων μας έχουν παρατήσει οι βουλευτές μας.

  3. Ελληνες ξεσηκωθείτε!
    Αλλιως δεν αξιζει πλεον να λεγεστε Ελληνες.
    Αν τα δεχεστε ολα χωρις να βγαλετε μιλια ειστε αξιοι τση μοιρας σας.

    Ασε την Μύκονο .Αυτοι ειναι ολοι εκατομμυριουχοι χε@τηκανε…

    Εμας εδω ομως στην Κρητη θα μας φερει πεινα και καταστροφή

  4. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΠΑΕΙ ΜΠΡΕ ΤΟ ΕΧΑΣΕ Ο ΚΑ-ΚΟΥΛΗΣ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΕΥΓΟΥΝΕ ΟΙ ΓΛΕΝΤΙΣΤΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ, ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝΕ ΡΕΘΥΜΝΟ ΓΙΑ ΞΕΝΥΧΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΥΡΝΑΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΞΙ ΤΟ ΠΡΩΙ KAI AYTO ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ????
    XAXAXAXAXAAXXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA
    ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΣΠΛΑΝΤΖΙΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΔΟΞΑΣ…
    ΠΑΕΙ ΜΠΡΕ ΤΟ ΕΧΑΣΕ Ο ΚΑ-ΚΟΥΛΗΣ.

  5. ΕΛΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ! ΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟ! ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΕΡΑ ΝΤΟΡΑ….
    ΠΑΡΟΣ? ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ? ΡΕΘΥΜΝΟ ΠΡΙΝ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ? ΤΙΠΟΤΑ!
    ΧΑΝΙΑ ΜΟΝΟ! 10 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ!!!
    ΓΙΑΤΙ ΞΕΣΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΠΑΡ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ! ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ! ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ!!!
    ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΕΞΙΟΙ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΥΡΙΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 1 ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΞΩ! ΚΙ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙ! ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ!

    ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!!!

  6. Ποια κρουσματα ρε καραγκιοζηδες, φερεφωνα του μαλακα του κουλού;;;;;;;;;;;;;;; Γ@μω το κεφάλι σας για προβατα και γ@μω το κεφάλι σας φια φασίστες!!!!!!!!!

  7. Tι κρουζματα και μ@λακίες ρε όργια; Που δε σας βγαίνει το κωλοσχέδιό σας και έχετε λυσιάξει; Όπου σας πετύχουμε θα σας γ@μήσουμε και μεις όπως μας σκίσατε τόσο γκαιρό. Μητσοτάκη κάθαρμα γ@μιέσαι!

  8. Γκαντεμη μας καταστρεψες οικινομικα και ψυχολογικα μας εκαψες κυριολεκτικά…
    Ωρα να φυγεις και οποιος ερθει στην εξουσια αλλιμονο αν συνεχισει το χουνερι με τις ενεσεις και τις μασκες γιατί δεν θα μεινει ουτε αυτος για πολυ.

    Ελευθερία η θάνατος!

  9. Λαλίστατε κυρ Δήμαρχε? Υπάρχεις? Δε θα αντιδράσεις? Δε θα πεις κάτι? Εσυ Διγαλη? Ντόρα? Γιατι ειστε εξαφανισμένοι?
    Αμα ξαναδειτε ψήφους λαμογια γράψτε μας…..

    Και φυσικά όλα αυτά την ώρα που καίγεται η μισή Ελλάδα 3 μέρες και δεν μπορείτε να τις σβήσετε. Αλλα τι να στείλεις ΜΑΤαδες? Δε γίνεται…

  10. πρώτα πρώτα το λοκνταουν καταστρέφει την οικονομία της περιοχής και κυρίως εργαζόμενους!! και ποιοι φταίνε για το λοκνταουν; Ή ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που ΑΦΗΣΕ χωρίς ουσιαστικά ΚΑΝΕΝΑΝ έλεγχο τόσους χιλιάδες επισκέπτες να έρθουν στην πόλη και να διασπείρουν τον κορονοιο. ακόμα και τώρα είναι ανάγκη για ενίσχυση του ΕΣΥ, ελέγχους σε λιμάνια αεροδρόμια,
    τεστ και επιδημιολογική χαρτογράφηση αλλά αυτούς τους νοιάζει μόνο πως θα κλείσουν νοσοκομεία και πως θα ξεπουλήσουν. ρεζίλι πρέπει να τους κάνουμε όπου τους βρίσκουμε!!! Τέλος θέλει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας γιατί το κράτος δε θέλει να μας προστατεύσει και να εμβολιαστουμε μαζικά χωρίς να ακούμε τους κάθε λογής ψεκκες!

  11. Κακώς, πολύ κακώς κάνουν λοκ-ντάουν. Όλα ανοιχτά κι όποιος κολλήσει κόλλησε. Ο ο καθένας ας κοιτάξει τη δική του πάρτη, ειδικά οι ανεμβολίαστοι. Και φυσικά όποιος ανεμβολίαστος χρειαστεί νοσηλεία να πληρώσει από την τσέπη του. Ως εδώ με τους μπαραμπάκους, δεν θα την πληρώνει η οικονομία επειδή εσείς είστε ηλίθιοι.

    1. Γιατί κύριε Τζων οι εμβολιασμένοι δεν κολλάνε και δεν μεταδίδουν;;;;;; Για τράβα να δεις από αυτούς που νοσηλεύονται τώρα πόσοι είναι οι εμβολιασμένοι; Για τράβα μάθε….. Όσο για την πληρωμή των νοσηλίων από την τσέπη τους, να τα πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι!!!! Αλλά αφού δεν θα έχουν νοσηλευτική κάλυψη να μην πληρώνουν και τους αναλογούντες φόρους….. Όσο για το «ηλίθιοι» τα ξαναλέμε το χειμώνα…..

  12. Σωστά γίνεται το lockdown δεν είναι δυνατό 100 κρούσματα κάθε μέρα εδώ και 20 μερες έπρεπε να είχε γίνει μέρες τώρα,,, μια χαρά κυβερνάει η δεξιά και ο Μητσοτάκης

  13. Η πόλη με το χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, αλλά τα υψηλότερα ποσοστά ευφυΐας παγκοσμιως!

    Τα νοσοκομεία στην Κρήτη είναι γεμάτα στις κλίνες COVID, κάθε μέρα έχει 120 κρούσματα από 10 που είχε, ένας να μπαίνει κάθε μέρα σε ένα μήνα δεν θα υπάρχει μαντήλι να κλάψουμε.

    Αλλά όχι…Εκεί….Να γαμησουμε τον Κούλη να φέρουμε τον Αλέξη να τα φτιάξει όλα- τα ενοίκια μας να παίρνουμε τους τουρίστες μας να αρμέγουμε και όλα καλά.

    Υ.Γ.
    Μακαρι Παπαδημουλης στα airbnb σας 🙂

  14. Μπορεί να έγινε λοκνταουν το 15αυγουστο – για τουρισμό στα Χανιά μιλάμε – αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΧΑΛΑΣΕΙ ΕΜΕΝΑ TO DNA με το αδοκιμαστο εμβόλιο. Οι άλλοι που το κάνανε δεν ξέρουν κ δεν το ψάξανε επαρκως…. Χα χαχαχα!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook