Σοκ με θάνατο βρέφους: Του επιτέθηκε καρακάξα σε πάρκο!

σοκ-με-θάνατο-βρέφους-του-επιτέθηκε-κα-1267076

Μια οικογένεια στην Αυστραλία θρηνεί τον χαμό του μικρού κοριτσιού τους, σε ηλικία μόλις πέντε μηνών, που έχασε τη ζωή της με τον πλέον τραγικό τρόπο, όταν η μητέρα της προσπάθησε να την προστατεύσει από την επίθεση μιας μαινόμενης καρακάξας.

Η μικρή Μία βρισκόταν στην αγκαλιά της μητέρας της όταν μια καρακάξα τους επιτέθηκε σε πάρκο του Μπρίσμπεϊν την Κυριακή, με την άτυχη μητέρα να σκοντάφτει και να πέφτει.

Το βρέφος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά αργότερα υπέκυψε στα τραύματα που προκλήθηκαν κατά την πτώση.

«Είναι ένα απίστευτα σπάνιο και τραγικό γεγονός στο οποίο κληθήκαμε» δήλωσε ένας από τους νοσηλευτές που έσπευσε στο σημείο.

Οι συγγενείς έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για να καλύψουν τα έξοδα κηδείας του παιδιού και για να βοηθήσουν τους γονείς της.

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη ο δήμαρχος του Μπρίσμπεϊν, Αντριαν Σρίνερ, περιέγραψε την πόλη ως «σοκαρισμένη» από τον θάνατο του βρέφους.

Οι καρακάξες είναι γνωστές για την επιθετική υπεράσπιση των φωλιών τους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο αναπαραγωγής που διαρκεί από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο στο Μπρίσμπεϊν.

Αυτή η επιθετικότητα έχει δώσει στα συγκεκριμένα πτηνά μια τρομακτική φήμη στην Αυστραλία, όπου το ασπρόμαυρο πουλί με το αιχμηρό ράμφος φτάνει σε μήκος περίπου 40 εκατοστά.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Magpie Alert, περισσότεροι από ένας στους δέκα ανθρώπους που δέχονται επίθεση από καρακάξα τραυματίζονται.

Το 2019, ένας 76χρονος άνδρας από το Σίδνεϊ πέθανε από τραύματα στο κεφάλι μετά από πρόσκρουση του ποδηλάτου του, ενώ προσπαθούσε να αποφύγει μια τέτοια επίθεση.

Το προηγούμενο έτος, ένα παιδί στο Περθ έμεινε σχεδόν τυφλό όταν μια καρακάξα του επιτέθηκε στο πρόσωπο ενώ βρισκόταν μέσα στο καροτσάκι του.

Οι καρακάξες είναι προστατευόμενο είδος στην Αυστραλία, όπου είναι παράνομο να σκοτώσει κάποιος ένα πουλί ή να αφαιρέσει τους νεοσσούς ή τα αυγά του από την άγρια ​​φύση.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook