Σοφία Κοκοσαλάκη: Η φωτογράφιση της κολεξιόν της, στο χωριό της, τα Ρούστικα Ρεθύμνου

σοφία-κοκοσαλάκη-η-φωτογράφιση-της-κο-937470

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της ταλαντούχας σχεδιάστριας μόδας, Σοφίας Κοκοσαλάκη.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών. Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ η καταγωγή της ήταν από την Κρήτη και συγκεκριμένα από τα Ρούστικα Ρεθύμνου. Τίμησε τόσο την ιδιαίτερη πατρίδα της, όσο και ολόκληρη την Ελλάδα, προβάλλοντας με καινοτόμο τρόπο τη διαχρονικότητα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού στην παγκόσμια σκηνή.

Tα ρούχα της Κοκοσαλάκη χαρακτηρίζονται από το διεθνή κυρίως Τύπο ως βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με σύγχρονη στοιχεία αλλά ταυτόχρονα διατηρούν ένα διαχρονικό στιλ αντίθετα με τις εφήμερες προσταγές της μόδας. Τα υλικά που χρησιμοποιούσε είναι υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ράβονται χειρωνακτικά. Το 2004 ανέλαβε τον σχεδιασμό των κοστουμιών για την τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

Η κολεξιόν της Σοφίας Κοκοσαλάκη στην ιδιαίτερη της πατρίδα, τα Ρούστικα Ρεθύμνου

Για την κολεξιόν του 2016, διάσημα τοπ μόντελ από όλο τον κόσμο, βρέθηκαν στα Ρούστικα, φόρεσαν τις αρχαιοελληνικές, περίτεχνες δημιουργίες και νυφικά υψηλής ραπτικής της Σοφίας Κοκοσαλάκη και φωτογραφήθηκαν με φόντο τα στενά σοκάκια και τα ερημωμένα κτήρια του χωριού.

Δημιουργία της Σοφίας Κοκοσαλάκη, επηρεασμένη από την αρχαία Ελλάδα

Τα Ρούστικα, το χωριό της Σοφίας Κοκοσαλάκη, είναι ένα όμορφο κεφαλοχώρι του νομού Ρεθύμνου, στους πρόποδες του λόφου Άμπελος και απέχει 20 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Ρέθυμνο. Χτισμένα σε αμφιθεατρική θέση και σε υψόμετρο 280 μέτρων, περιστοιχισμένα από φύση και πράσινο, τα Ρούστικα είναι ένα χωριό με βενετσιάνικα αρχοντικά, μεσαιωνική αρχιτεκτονική , όμορφες εκκλησιές και ένα ιστορικό μοναστήρι.

Αέρινο νυφικό της Σοφίας Κοκοσαλάκη

Η σύγχρονη Μαντάμ Γκρε, με την Ελληνική ταυτότητα, καθιερώθηκε παγκοσμίως ως η μάστερ των αιθέριων πτυχώσεων και της ανάδειξης του Αρχαιοελληνικού στυλ στην πιο μοντέρνα εκδοχή του.

Μαύρη, εξώπλατη τουαλέτα της Σοφίας Κοκοσαλάκη

Τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνιμα στο Λονδίνο και έκανε διεθνή καριέρα, ντύνοντας με τις δημιουργίες της – μεταξύ άλλων – τις διάσημες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, όπως η Ντάιαν Κρούγκερ, η Κέιτ Χάντσον, η Κάμερον Ντίαζ, η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Κριστίνα Ρίτσι, όμως την Ελλάδα δεν την ξέχασε ποτέ…

Μοντέλο με μαύρο φόρεμα της Σοφίας Κοκοσαλάκη

Δείτε εικόνες από τη φωτογράφιση της κολεξιόν της Σοφίας Κοκοσαλάκη, με φόντο το χωριό της, τα Ρούστικα Ρεθύμνου:

Σε πασαρέλα μετατράπηκαν οι δρόμου του χωριού της Σοφίας Κοκοσαλάκη, όπου εντυπωσιακά και γνωστά μοντέλα παρουσίασαν τις πανέμορφες δημιουργίες της.

Νυφικό με πέπλο, δημιουργία της Σοφίας Κοκοσαλάκη
Μοντέλο περπατά στα Ρούστικα Ρεθύμνου, φορώντας νυφικό της Σοφίας Κοκοσαλάκη
Μοντέλο περπατά στην ιδιαίτερη πατρίδα της Σοφίας Κοκοσαλάκη

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook