Soccer World Cup: Διακοπή ματς στο Ρέθυμνο λόγω συνθημάτων κατά των Τούρκων | Photo + Video

soccer-world-cup-διακοπή-ματς-στο-ρέθυμνο-λόγω-συνθ-937962

Παγκόσμιο θέμα συζήτησης είναι η εισβολή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία και ο πόλεμος που μαίνεται στην περιοχή. Οι ποδοσφαιρικές προεκτάσεις, όπως φαίνεται, δεν περιορίζονται μόνο στην Εθνική Τουρκίας και στους στρατιωτικούς χαιρετισμούς των παικτών της, ούτε στα όσα έκαναν οι οπαδοί της στο Παρίσι στον αγώνα της Δευτέρας με τη Γαλλία.

Στο Ρέθυμνο διεξάγεται το παγκόσμιο κύπελλο του mini football, το Socca World Cup, όπου συμμετέχει και η Τουρκία και δεν άργησαν κι εκεί να έρθουν οι πρώτες αντιδράσεις!

Στον αγώνα της Τρίτης ανάμεσα στη Βραζιλία και την Τουρκία, Έλληνες αντιφασίστες ανέβασαν πανό που έγραφε «Against Turkish Fascism», ενώ φώναζαν συνθήματα υπέρ των Κούρδων και κατά του Ερντογάν. Αυτό συνέβη στο 9’ του αγώνα, με τους Τούρκους ποδοσφαιριστές να απειλούν με αποχώρηση από το γήπεδο, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή. Για λίγα λεπτά επικράτησε αναταραχή και αναβρασμός, ωστόσο, μετά από την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και με τις παρακλήσεις των διαιτητών για να κατέβει το πανό, το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Χρειάστηκαν, πάντως, αρκετές εκκλήσεις από τα μεγάφωνα και περίπου 10 λεπτά για να απομακρυνθεί το πανό αλλά και να σταματήσουν τα συνθήματα. Εν τέλει, οι …διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν, με το παιχνίδι να συνεχίζεται.

Στη σχετική ανακοίνωση της η αντιφασιστική ομάδα αναφέρει:

“Γυναίκα, Zωή, Ελευθερία, αυτή την Επανάσταση φοβάται η Τουρκία”

Η αντιφασιστική κοινότητα του Ρεθύμνου επέλεξε σήμερα να διακόψει το παιχνίδι μεταξύ Βραζιλίας και Τουρκίας στα πλαίσια του παγκόσμιου πρωταθλήματος World Cup Socca6x6.

Στηρίζουμε την παγκόσμια εκστρατεία υπεράσπισης της Ροζάβα ενάντια στην εισβολή του φασιστικού τουρκικού καθεστώτος που στόχο δεν εχει μόνο τη γενοκοτονία, αλλά και την εξάλειψη του πειράματος του Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού που συντελείται στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας τη μόνη πραγματική “Πηγή Ειρήνης” για τους ανθρώπους της Μέσης Ανατολής και του κόσμου όλου.

Οι Κούρδοι λένε ότι “μόνοι φίλοι μας ειναι τα βουνά”. Φίλοι, σύμμαχοι και ασπίδα προστασίας είναι και οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι και τα κινήματα ανά τον κόσμο.

Άμεση κατάπαυση του πυρός.

Δύναμη και Νίκη στον Αγώνα της Ροζάβα».

Για την ιστορία, η Βραζιλία επικράτησε 1-0 με γκολ που πέτυχε λίγο μετά την επανέναρξη του αγώνα.

Πηγή: rethemnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook