Smoothie με φράουλα και ακτινίδιο
Του Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 2 ακτινίδια
- 100 γρ. φράουλες
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light
- 150 γρ. γάλα, 1,5%
- 2-3 κ.σ. μέλι
- 1/4 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, προαιρετικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαρίζουμε τα ακτινίδια, τις φράουλες, και τα κόβουμε σε κομμάτια.
- Βάζουμε στο μπλέντερ τα ακτινίδια, τις φράουλες, το γιαούρτι, το γάλα, τις 2 κ.σ. μέλι, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Δοκιμάζουμε το μείγμα και αν δεν είναι αρκετά γλυκό (εξαρτάται από το είδος του μελιού) προσθέτουμε και το υπόλοιπο μέλι.
- Προαιρετικά, αν θέλουμε το smoothie να έχει πιο έντονο χρώμα, προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.
- Μοιράζουμε σε ποτήρια και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com