«Smile mirror»: Ο καθρέφτης που σχεδιάστηκε για τους καρκινοπαθείς και λειτουργεί μόνο με το χαμόγελο

smile-mirror-ο-καθρέφτης-που-σχεδιάστηκε-για-τ-607111

Η στιγμή που έμαθε ότι ένα συγγενικό του πρόσωπο πάσχει από καρκίνο, ήταν και η στιγμή που ο Τούρκος σχεδιαστής Μπερκ Ιλχάν, αποφάσισε να σχεδιάσει κάτι που θα ήταν ικανό να δώσει χαρά σ’ όσους πάσχουν από την ασθένεια αυτή.

Η ιδέα του;

Ένας καθρέφτης που θα λειτουργεί μόνο όταν ο χρήστης χαμογελάει.

Για δύο χρόνια πειραματιζόταν με τον καθρέφτη, ώσπου να καταλήξει στο τελικό σχέδιο.

Η ιδέα του βασίστηκε στις ευεργετικές ιδιότητες του γέλιου.

Σύμφωνα με μελέτες, το γέλιο, έστω κι αν είναι ψεύτικο, συνδέεται με τη βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ ορισμένοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι συμβάλλει και στη μακροζωία.

Πώς όμως λειτουργεί αυτός ο καθρέφτης;

Ο καθρέφτης διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα κι ένα αδιαφανές έξυπνο υλικό που ενεργοποιείται με το κατάλληλο λογισμικό. Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου καταγράφει το πρόσωπο και προτρέπει την επιφάνεια του κατόπτρου να αλλάξει, όταν εντοπίζεται ένα χαμόγελο.

Ωστόσο, η τιμή του μόνο ελκυστική δεν είναι, καθώς κοστίζει 2.000 με 3.000 δολάρια.

Ο Ιλχάν υποστηρίζει ότι δημιούργησε τον καθρέφτη αυτό, ενώ παράλληλα φοιτούσε στη Σχολή Εικαστικών Τεχνών στη Νέα Υόρκη.

Έπειτα από αρκετές συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τους γιατρούς-ογκολόγους αλλά και τους καρκινοπαθείς, ο ίδιος κατέληξε στο ιδανικό σχέδιο.

Ο Ιλχάν υποστήριξε: «Έμαθα ότι η ηθική και η κοινωνική υποστήριξη είναι δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες, που μπορούν να αλλάξουν θετικά την εμπειρία ενός ασθενούς».

Παρά όμως τις καλύτερες προθέσεις του Ιλχάν, ο καθρέφτης του έχει δεχθεί ποικίλες αντιδράσεις, με τους περισσότερους να τον κατηγορούν για αισχροκέρδεια, εκμετάλλευση μιας ευαίσθητης κατάστασης, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που συγκρίνουν το προϊόν με την κοινή παρενόχληση του δρόμου που οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν, όταν οι ξένοι απαιτούν το χαμόγελό τους.

Δείτε το βίντεο:

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook