Σκρέκας για ρεύμα: Επιδοτούνται όλες οι κατοικίες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

σκρέκας-για-ρεύμα-επιδοτούνται-όλες-ο-1315044

Ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις για την ενέργεια που θα δοθούν τον μήνα Ιούλιο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις κάνει αυτή την ώρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας ξεκίνησε λέγοντας πως η μείωση της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη κάνει τους πολίτες αλλά και τους ηγέτες ανησυχούν βαθιά, ενώ τόνισε σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για να ανταπεξέλθει ακόμη και στα πιο δυσμενή σενάρια διακοπής αερίου από τη Ρωσία στη χώρα μας και στα Βαλκάνια.

Ο υπουργός ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση από τον Ιούλιο προχωρά σε οριζόντια κάλυψη όλων, χωρίς εξαιρέσεις, για όλες τις κατοικίες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όριο κατανάλωσης απορροφώντας το 84% της κατανάλωσης ρεύματος.

Συγκεκριμένα, από τον Ιούλιο επιδοτούνται όλες οι κατοικίες με 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα τους οικιακούς καταναλωτές και 240 ευρώ ανά μεγαβατώρα τους δικαιούχους του οικιακού τιμολογίου.

Για τα αγροτικά τιμολόγια η τιμή επιδότησης ανέρχεται στα 213 ευρώ απορροφώντας έως και 90% της αύξησης.

Για το φυσικό αέριο για τον Ιούλιο ανέρχεται στα 30 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα.

Όπως είπε ο Κώστας Σκρέκας το κόστος της επιδότησης για τον Ιούλιο ανέρχεται στα 722 εκατομμύρια ευρώ, 300 εκατομμύρια περισσότερα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως από τον Αύγουστο αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής και πλέον ο καταναλωτής θα μπορεί να αλλάζει πάροχο, χωρίς να πληρώνει αποζημίωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook