Σκότωσε 9 συναδέλφους του και αυτοκτόνησε επειδή δεν του άρεσε η δουλειά του

σκότωσε-9-συναδέλφους-του-και-αυτοκτόν-1229224

Ο εργαζόμενος σε υπηρεσία μεταφορών του Σαν Χοσέ στη Βόρεια Καλιφόρνια, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον συναδέλφων του σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ήταν «έντονα δυσαρεστημένος» από τη δουλειά του πολύ πριν εξαπολύσει την επίθεσή του, όπως ανακοίνωσε χθες η σερίφης της κομητείας Σάντα Κλάρα, Λόρι Σμιθ, αναφέρει το ΑΠΕ.

Η αστυνομία αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις για το κίνητρο λέγοντας πως η εργασία της επί του πεδίου μπορεί να κρατήσει αρκετές ημέρες, με τη βοήθεια του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) και του Γραφείου για το Αλκοόλ, τον Καπνό και τα Πυροβόλα Όπλα.

Ωστόσο, η σερίφης ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή της ότι η δυσαρέσκεια του ενόπλου για την εργασία του στην υπηρεσία μεταφορών της κομητείας της Σάντα Κλάρα «πιθανόν να συνέβαλε στο ότι έβαλε στο στόχαστρό του» τους συναδέλφους του.

Ποιος ήταν ο μακελάρης του σαν Χοσέ, Σάμιουελ Κάσιντι

Ο Κάσιντι εργαζόταν για την υπηρεσία τουλάχιστον από το 2012, όταν είχε καταγραφεί ως “ηλεκτρομηχανικός” και προήχθη σε «συντηρητή υποσταθμού» το 2015, σύμφωνα με αρχεία που ανήρτησε ο μη κερδοσκοπικός ιστότοπος Transportation California.

Η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη υπόμνημα του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, έγραψε ότι αξιωματικοί της αμερικανικής Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων είχαν συλλάβει τον Κάσιντι το 2016 κατά την επιστροφή του από τις Φιλιππίνες και είχαν διαπιστώσει ότι είχε εκφράσει μίσος για τη δουλειά του.

Την περίοδο εκείνη ο Κάσιντι είχε στην κατοχή του «βιβλία για την τρομοκρατία και τον φόβο και μανιφέστα καθώς και ένα μαύρο σημειωματάριο γεμάτο με σημειώσεις για το πόσο μισεί την υπηρεσία μεταφορών», γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη το υπόμνημα.

Το υπόμνημα δεν αναφέρει για ποιο λόγο είχε συλληφθεί ο Κάσιντι, αλλά επισημαίνει ότι είχε ένα «ελάσσονος σημασίας ποινικό ιστορικό», περιλαμβανομένης μιας σύλληψης το 1983 στον Σαν Χοσέ για «πλημμέλημα παρεμπόδισης/αντίστασης οργάνου της τάξης», σημειώνει το δημοσίευμα.

Το Σαν Χοσέ είναι μια πόλη με περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους στη Σίλικον Βάλεϊ, παγκόσμιο κέντρο τεχνολογίας και έδρα ορισμένων από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της Αμερικής.

Το περιστατικό της Τετάρτης είναι το πιο πρόσφατο από τουλάχιστον εννέα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ τους τελευταίους τρεις μήνες, περιλαμβανομένης μιας σειράς επιθέσεων σε ημερήσια σπα στην περιοχή της Ατλάντα στα μέσα Μαρτίου και ένα επεισόδιο με δέκα νεκρούς σε σουπερμάρκετ του Κολοράντο.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook