Σκληρό μήνυμα Βαρεμένου για τις αποδοκιμασίες στη Μελβούρνη – «Φασιστικό το σύνθημα»

σκληρό-μήνυμα-βαρεμένου-για-τις-αποδο-832510

«Μια δράκα άνθρωποι φώναζαν σύνθημα των Χρυσαυγιτών»

«Η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία από το 1974 η Συμφωνία των Πρεσπών» υποστήριξε

Ο Γιώργος Βαρεμένος απαντώντας στις αποδοκιμασίες που δέχθηκε στη Μελβούρνη την Κυριακη 24 Μαρτίου, τόνισε πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο μάλιστα είχε και φασιστικές τάσεις.

Συγκεκριμένα τόνισε πως «μια δράκα άνθρωποι προσπάθησαν να λερώσουν έναν ιερό χώρο, φωνάζοντας το φασιστικής έμπνευσης σύνθημα που ακούμε από Χρυσαυγίτες στην Ελλάδα για τους πολιτικούς», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον ΘΕΜΑ 104,6, αναφερόμενος στο σύνθημα «προδότες πολιτικοί». «Λίγα άτομα είπαν αυτές τις ακραίες εκφράσεις, ένα σύνθημα φασιστικό», συμπλήρωσε.

«Υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου που εκπροσωπούσα. Πολλοί ομογενείς μου ζήτησαν συγγνώμη γι’ αυτό το μεμονωμένο περιστατικό», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρεμένος, ο οποίος έκανε λόγο για «εκφράσεις που αρμόζουν σε υπόκοσμο». Οταν του επισημάνθηκε για τις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο ίδιος σχολίασε: «Δεν μιλάω για τη διαφωνία, αυτή είναι σεβαστή. Είμαι διατεθειμένος να κάνω διάλογο οπουδήποτε».

Ο κ. Βαρεμένος τόνισε πως δεν έφυγε τρέχοντας από τον χώρο, αλλά ολοκλήρωσε την ομιλία του και αποχώρησε λίγα λεπτά αργότερα.

Ο Γιώργος Βαρεμένος, μετά την άφιξή του στην Αυστραλία, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως τη μεγαλύτερη ελληνική διπλωματική επιτυχία από το 1974.

«Η Ελλάδα θα είναι πολλαπλά κερδισμένη σε βάθος χρόνου», σημείωσε, σε συνέντευξη Τύπου στο ελληνικό προξενείο το Σάββατο.

«Από την στιγμή που ο Γκρουέφσκι απομακρύνθηκε από την εξουσία που έκανε καριέρα με την πλαστογράφηση της ιστορίας ήταν μια χρυσή ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας. Η χώρα αυτή έως τώρα λεγόταν σχεδόν από όλους Μακεδονία και τώρα λέγεται Βόρεια Μακεδονία. Οι ίδιοι αποδέχονται- και εγγράφως-ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την αρχαία Μακεδονία και ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική. Αυτά είναι επιτυχίες» είπε ακόμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής.

Αναφερόμενος σε όσους διαφωνούν με την Συμφωνία σημείωσε πως δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό κανενός αλλά ούτε και αποδέχεται να αμφισβητείται ο δικός του πατριωτισμός ή της κυβέρνησης. «Σέβομαι την διαφορετική άποψη αλλά όλα αντιμετωπίζονται μέσω του διαλόγου. Εξάλλου ακραίες φωνές πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν», συμπλήρωσε.

One thought on “Σκληρό μήνυμα Βαρεμένου για τις αποδοκιμασίες στη Μελβούρνη – «Φασιστικό το σύνθημα»

  1. Δηλαδή ο Βαρεμένος-Πυροβολημένος εκπροσώπησε την χώρα μας (και εμάς φυσικά) στην Αυστραλία???
    Ώρε μάνα μου τι άλλο θα ζήσουμε σε αυτή τη ζωή?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook