Σκληρή κριτική Τσαβούσογλου στον Δένδια – «Επικεντρώνεται στο μοναδικό του χόμπι, τη δυσφήμηση της Τουρκίας»

σκληρή-κριτική-τσαβούσογλου-στον-δέν-682195

Σε ανάρτηση στο twitter ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιτίθεται κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών – τον οποίο, κατά τα άλλα, αποκαλεί «φίλο» του – για την κριτική που άσκησε ο Νίκος Δένδιας κατά της Τουρκίας, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις προκλητικές και ανιστόρητες δηλώσεις Ερντογάν.

Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου ανήρτησε και τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια στον λογαριασμό του: «Μόνο επιζήμιο θα είναι για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά τη συγκυρία στην Ουκρανία και ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Δένδιας, ο Τσαβούσογλου απαντά: «Ενώ ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στην #Ουκρανία, ο φίλος μου ο Νίκος επικεντρώνεται στο μοναδικό του χόμπι: Δυσφήμηση της Τουρκίας υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Τέτοια αφοσίωση και τόση προσπάθεια για τέτοιες ανοησίες. Τόσο λυπηρό!».

 

Το αυστηρό μήνυμα της Ελλάδας στον Ερντογάν

«Μόνο επιζήμιο θα είναι για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά αυτή τη συγκυρία και ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων», διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Σε κάθε περίπτωση – έστειλε ξεκάθαρα το μήνυμα – «έχουν γνώση οι φύλακες. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι αποφασισμένη να προασπίσει την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία θα οδηγήσουν την Τουρκία να αναλογιστεί τη σημασία που έχει η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και η εδραίωση πραγματικών συμμαχικών σχέσεων στην περιοχή.

«Από κάτι τέτοιο, μόνο όφελος θα είχε ο τουρκικός λαός και η σημαντική μερίδα της τουρκική κοινωνίας, που προσβλέπει και σήμερα στην ευρωπαϊκή της προοπτική» προσέθεσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Πηγή: in.gr

One thought on “Σκληρή κριτική Τσαβούσογλου στον Δένδια – «Επικεντρώνεται στο μοναδικό του χόμπι, τη δυσφήμηση της Τουρκίας»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook