Σκληρή κόντρα Μαξίμου – ΝΔ για το «όχι» του Μητσοτάκη στο debate

σκληρή-κόντρα-μαξίμου-νδ-για-το-όχι-713225

Παρά την πρόταση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για διακαναλικό debate μεταξύ του ίδιου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ τελικά είπε «όχι».

Κατά την ομιλία του στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε debate «όποτε, όποτε κι όπου θέλει ο ίδιος, ακόμη και στον Σκάι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε «το πατριωτικό καθήκον και η κρισιμότητα των πολιτικών διλημμάτων που έχουμε μπροστά μας, απαιτούν όλοι και όλες μας να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Το Μέγαρο Μαξίμου, επανέλαβε μάλιστα σήμερα την πρότασή του, χαρακτηρίζοντας «σημαντικό βήμα» για την ενημέρωση του ελληνικού λαού, «τη διεξαγωγή της συζήτησης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και με μοναδικό θέμα τη συμφωνία των Πρεσπών», προτείνοντας μια διακαναλική συζήτηση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. «Οι πολίτες θα έχουν έτσι την ευκαιρία να ακούσουν και να συγκρίνουν επιχειρήματα, και να αντιμετωπίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, με γνώμονα την αλήθεια, και με κριτή τη συνείδησή τους, χωρίς να υποκύπτουν σε μικροκομματικά παιγνίδια και υστερικές εκδηλώσεις δήθεν πατριωτικού ανταγωνισμού, επεσήμανε το Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια στιγμή στη ΝΔ ακολούθησε μια κατάσταση που θύμισε… «Βαβέλ», καθώς οι δημόσιες προσεγγίσεις των στελεχών της ΝΔ αναφορικά με την πρόσκληση που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αντιφατικές.

Από τη μια μεριά, είχαμε την δήλωση του Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος είχε εμφανιστεί θετικός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, αναφέροντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης να μη δεχθεί αυτό το debate, αλλά δεν ξέρω πραγματικά τι έχει να πει ο κ. Τσίπρας μετά από αυτά που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα».

Από την άλλη, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης ήταν πιο επιφυλακτικός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247, όπου παρέπεμψε τη διεξαγωγή debate για τις εκλογές, λέγοντας: «Έχουν γίνει πολιτικά ντιμπέιτ Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης υπερέχει σε όλους τους δείκτες, όταν θα φτάσουν οι εκλογές θα γίνουν και τηλεοπτικά ντιμπέιτ. Συνήθως τα ντιμπέιτ τα ζητούν οι χαμένοι».

Τελικά η ΝΔ είπε το «όχι» επισήμως, επιχειρώντας τον αντιπερισπασμό των εκλογών. «Αν ο κ. Τσίπρας βιάζεται και για debate, του έχουμε μια πρόταση: Ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές και στα προεκλογικά debates οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η δε Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, με νωπή λαϊκή εντολή, να αποφασίσει για την κύρωση ή την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της γαλάζιας παράταξης. Και συμπλήρωσε: «Επειδή κάτι μας λέει ότι ο κ. Τσίπρας θα απορρίψει την πρότασή μας, του έχουμε και δεύτερη: Να κάνει το debate που προτείνει με τον Πάνο τον Καμμένο και να μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους».

«Ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά το βάζει στα πόδια. Φοβάται την τετ α τετ αντιπαράθεση σε debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πολύ απλά δεν του έχει μείνει κανένα επιχείρημα» απάντησε σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Και σχολιάσε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «Κατανοούμε γιατί κρύβεται. Ωστόσο ας μην αναζητά δικαιολογίες στην προκήρυξη εκλογών γιατί θα χρειαστεί να κρύβεται για πολύ καιρό ακόμα. Τα debates των εκλογών θα γίνουν στην ώρα τους τον Οκτώβριο του 2019».

«Τέλος, όσο για τη συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δε χρειάζεται να αγχώνονται, καθώς θα είναι εξαντλητική για να ακουστεί και η τελευταία άποψη όλων των βουλευτών», κατέληξε το Μέγαρο Μαξίμου.

Σχολιάζοντας την άρνηση της ΝΔ για κατα μέτωπο αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη, το πρώην στέλεχος της Ευάγγελος Αντώναρος αναρωτήθηκε πάντως σε ανάρτησή του στο Facebook: «Τι έχει να φοβηθεί ο Μητσοτάκης και δεν δέχεται το debate;». «Το να ζητάει ένας πολιτικός αρχηγός να γίνουν εκλογές μία μέρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης απο τη Βουλή αποδεικνύει δύο πραγματα:

1. Πόσο μονοσημαντα εμμονικός είναι και με έλλειψη πολιτικής φαντασίας και 2. Πόσο λίγο σέβεται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Αλλωστε με την ίδια ελάχιστα πειστική τακτική αποφεύγει να απαντησει στην προκληση/προσκληση Τσίπρα για τηλεοπτική συζήτηση για τις Πρέσπες: Αν είναι τόσο σίγουρος ο Κυριακος Μητσοτάκης για την πειστικότητα των επιχειρημάτων του, τι έχει να φοβηθει; Αλλά μαλλον ξέρει και ο ίδιος ότι ο πολιτικός του λόγος συνήθως δεν πείθει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook