Σκληρή επίθεση Τσίπρα για την απαγόρευση συναθροίσεων: Ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται την πανδημία για να διχάσει την κοινωνία

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση για το Πολυτεχνείο που οργάνωσε διαδικτυακά η νεολαία του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί τη νεολαία – ενώ απέδωσε στον πρωθυπουργό και πρόθεση να εκμεταλλευτεί την πανδημία για να επιβάλλει απαγορεύσεις και να διχάσει την κοινωνία.

“Ο φετινός εορτασμός είναι ιδιαίτερος”, είπε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε: ” Αντικειμενικά η πανδημία είναι μία συνθήκη ανασφάλειας και φόβου, συνθήκη στέρηση της ελευθερίας. Όμως για τους νέους ανθρώπους, είναι και συνθήκη στοχοποίησης και στιγματισμού. Βρισκόμαστε ως κοινωνία μπροστά σε έναν κίνδυνο: μιας υγειονομικής ρήξης γενεών. Οι νέοι άνθρωποι έχουν κατηγορηθεί ως ανεύθυνοι, οι νέοι ενοχοποιήθηκαν για τη διασπορά του ιού…Οι νέοι διασκεδάζουν, είναι ανέμελοι, ανεύθυνοι, οι νέοι είναι το πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, ο Μητσοτάκης με την επίθεση στους νέους, θέλει να πετύχει δύο πράγματα: Πρώτον να τους φορτώσει τη δική του ευθύνη για την τραγωδία που ζούμε. Δεύτερον να διχάσει την ελληνική κοινωνία. Να στρέψει τις μεγαλύτερες γενιές απέναντι στις νεότερες. Το στοιχείο του διχασμού είναι κρίσιμο, και για το παρόν, αλλά και για το μέλλον, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

“Η στοχοποίηση είναι μεθοδευμένη από ένα μεγάλο μέρος των μέσων μαζικής ενημέρωσης και από την κυβέρνηση, για να αποσείσει τις δικές της ευθύνες για τις ολιγωρίες και την αδράνεια που επέδειξε για τη μη ενίσχυση της υγείας, της παιδείας, των συγκοινωνιών. Βρισκόμαστε μπροστα σε ακρότητες, όπως αυτές που βλέπουμε στα μμε, να στοχοποιούνται οι νέοι άνθρωποι, είτε για τα πάρτι, είτε ακόμη και γιατί ερωτεύονται. Έβλεπα σήμερα μία έρευνα στο Πρώτο Θέμα που υποστήριξε ότι αυξήθηκε η διασπορά του ιού γιατί αυξήθηκε η σεξουαλικότητα των νέων…Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην Βουλή στοχοποίησε τους νέους, καθώς μόνο εκεί βλέπει εστίες μετάδοσης”.

Συμπυκνώνοντας, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι δεν είναι μόνο μία κατάσταση που θα δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικου αυτοματισμού, αλλά είναι και θέμα υπαρξιακό, καθώς η Ελλάδα είναι μια χώρα που γερνάει. “Εφέτος έχουμε Πολυτεχνείο σε συνθήκες πανδημίας αλλά και στοχοποίησης της νέας γενιάς που μπορεί να δημιουργήσουν κοινωνική ρωγμή”, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη βρήκε αφορμή για να δημιουργήσει και να κλιμακώσει συνθήκες ακραίας πόλωσης και έντασης, αποφασίζοντας και ένα ακραίο μέτρο: την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων”.

Γενικεύοντας για την επέτειο, ο αχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι “το Πολυτεχνείο δεν είναι εθνική γιορτή. Ήταν μία επέτειος που ενοχλούσε πάντα την Δεξιά, γιατί θεωρούσε ότι αποτελεί σημείο στην ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς…Ο αυταρχισμός της Δεξιάς στην Ελλάδα έχει πάντα στόχο τη νεολαία. Αυτοί που συνιστούν απειλή για τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, είναι αυτοί που αμφισβητούν, σκέφτονται, αντιστέκονται… Σκεφτείτε ότι επί 40 χρόνια σε αυτή τη χώρα, το νεολαιίστικο κίνημα αποτελεί ένα διαρκή πονοκέφαλο για το σύστημα εξουσίας…Η πανδημία στάθηκε αφορμή για να κλιμακώσει η κυβέρνηση τον αυταρχισμό”.

Κλείνοντας, είπε ότι “40 χρόνια πριν, ο αντίπαλος της ελληνικής νεολαίας φορούσε χακί. Μιλούσε για την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια, απαγόρευε τις θεατρικές παραστάσεις, τα πολιτικά τραγούδια, τη ροκ και τις κοντές φούστες. Σήμερα δεν είναι το ίδιο. Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, τα κατάλοιπα των απαγορεύσεων, της καταστολής και του συντηρητισμού, είναι βαθιά χαραγμένα σε μια παράταξη, που πάντα θα βλέπει της νέα γενιά ως εχθρό. Στο χέρι σας είναι, τιμώντας την ιστορία και τους αγώνες του νεολαιίστικου κινήματος, να γίνετε η γενιά που θα τα αλλάξει όλα” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε βλακώδη, αχρείαστη και προβοκατόρικη την τετραήμερη απαγόρευση των συναθροίσεων λόγω Πολυτεχνείου, σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με τους υπόλοιπους αρχηγούς της αντιπολίτευσης. Κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποσύρει την αντισυνταγματική διάταξη, αλλά και τους πολίτες να μην συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις.

Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε χθες και σήμερα με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να τους εκφράσει τη βαθιά του ανησυχία σε σχέση με την απόπειρα κλιμάκωσης της όξυνσης, όπως είπε, «μιας τεχνητής έντασης από την πλευρά της κυβέρνησης με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου».

Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε δήλωση απέναντι στο διχασμό που… ο ίδιος δημιούργησε και κάλεσε τους έξι αρχηγούς να καταθέσουν λουλούδια, μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παραβιάζοντας δηλαδή την ίδια τη διάταξη που ο ίδιος ανακοίνωσε, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τη χαρακτηρίζει υποκριτική.

«Αυτός που επέλεξε να στήσει σκηνικό σύγκρουσης είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, με την απόφασή τους για την ακύρωση του εορτασμού του Πολυτεχνείου και με την κατάπτυστη κι αυταρχική κυβερνητική απαγόρευση των συναθροίσεων» τονίζει από την πλευρά του το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού «Ο στόχος τους είναι προφανής: Να αποπροσανατολίσουν απ’ τις τεράστιες ευθύνες του στη διαχείριση της πανδημίας, που οδηγούν στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και στα καθημερινά ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων.

Το ΚΙΝΑΛ καταδίκασε ως ακραία, απαράδεκτη και αυταρχική την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ να απαγορεύσει τις συναθροίσεις, ενώ εξήγησε ότι δεν συμμετέχει σε πολιτικά μέτωπα που ενισχύουν την πόλωση την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση.

Πηγή:topontiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ