Σκληραίνει το «παιγνίδι» για το οικόπεδο στην ΑΒΕΑ: Απάντηση της «Κρητικά Ακίνητα ΑΕ» στον Δήμο Χανίων

σκληραίνει-το-παιγνίδι-για-το-οικόπ-928894

Απάντηση για τα όσα διεξήχθησαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και την ομόφωνη απόφαση του Δήμου για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ στη Νέα Χώρα (δείτε ΕΔΩ), δημοσιεύει σήμερα με επιστολή της η ιδιοκτήτρια εταιρία του ακινήτου.

Η εταιρία Κρητικά Ακίνητα Α.Ε., θυγατρική της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, διευκρινίζει ότι η κοινωφελής χρήση του χώρου δεν βρίσκει απέναντι τους μετόχους της εταιρίας, αρκεί η αποδέσμευση του ακινήτου να γίνει με την χρηματική αποζημίωση και σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες που ακολουθούν την τελεσίδικη απόφαση από το δικαστήριο το 2014, που αίρει το ρυμοτομικό βάρος.

Ιδιαίτερη πάντως είναι και η κριτική που κάνει η εταιρία στη νέα δημοτική αρχή, σχολιάζοντας με τη φράση… «ουδέν σχόλιον» όσον αφορά στη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, ενώ ενημερώνει πως πρόκειται να αλλάξει και η δική της μεθοδολογία για το συγκεκριμένο θέμα.

Μάλιστα, τονίζει ότι  για την «υπεράσπιση των συμφερόντων της Κρητικά Ακίνητα ΑΕ» θα μεταβάλλουν και οι ίδιοι τη μεθοδολογία τους, με τη «χρήση όλων των δυνατοτήτων που μας παρέχει η Νομοθεσία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση.

Η απάντηση της «Κρητικά Ακίνητα Α.Ε.» στην απόφαση για το οικόπεδο στην ΑΒΕΑ:

«Η «Κρητικά Ακίνητα Α.Ε.» είναι μια πολυμετοχική εταιρεία, θυγατρική της Τράπεζας

Χανίων, στην οποία συμμετέχει μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας και ασχολείται επί

σειρά ετών με την αξιοποίηση και ανάπτυξη ακινήτων.

Η εταιρεία αγόρασε το οικόπεδο της ΑΒΕΑ, στο οποίο από το 1995 υπήρχε δέσμευση

για τη χρήση του ως κοινωφελούς χώρου – χώρου αθλητισμού, διαδικασία για την

οποία εμείς ουδέποτε διαφωνήσαμε, απλά αυτό που επιδιώξαμε και επιδιώκουμε είναι

να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την αποζημίωσή μας ή την αποδέσμευσή του,

σύμφωνα με τελεσίδικη δικαστική απόφαση από το 2014, που αίρει το ρυμοτομικό

βάρος.

Αναφορικά με την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

• Το συγκεκριμένο οικόπεδο 2.909 τ.μ. αποκτήθηκε ως έχει από την ΑΒΕΑ και ταυτίζεται πλήρως σε όλα τα χαρακτηριστικά του, με το επίσημα Υπηρεσιακά θεωρημένο κτηματολογικό Διάγραμμα της τροποποίησης του Σχεδίου Πόλεως που έκανε ο Δήμος το 1995.

• Τα έγγραφα δεσμευτικού χαρακτήρα και οι συμφωνίες που επικαλούμεθα στην από 24.09.2019 επιστολή μας προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, ουδέποτε αμφισβητήθηκαν από τους αντισυμβαλλόμενους ακόμη και σήμερα.

• Στην ίδια επιστολή μας, επισημοποιήσαμε τις θετικές προθέσεις μας για τις επιδιώξεις της Δημοτικής Αρχής. Μετά δε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτές καθίστανται κατά μείζονα λόγο σεβαστές.

• Ως προς την μεθοδολογία της Δημοτικής Αρχής, την οποία αποκρούομε, «ουδέν σχόλιο».

Προκαλεί όμως αλλαγή και στην δική μας μεθοδολογία για τις περαιτέρω ενέργειες ως προς την υπεράσπιση των συμφερόντων της Κρητικά Ακίνητα και χρήση όλων των δυνατοτήτων που μας παρέχει η Νομοθεσία.

Όπως όμως και αν εξελιχθούν τα πράγματα, η Κρητικά Ακίνητα δεν κόβει πίσω της

γέφυρες. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, όταν και αν προκύψει το οικόπεδο ελεύθερο

βάρους, θα ενημερωθεί αρμοδίως και Δημοσίως η Δημοτική Αρχή, υπό την επιφύλαξη

βεβαίως των ανειλημμένων υποχρεώσεων έναντι τρίτων ως προς τη μεταβίβαση.»

zarpanews.gr

3 thoughts on “Σκληραίνει το «παιγνίδι» για το οικόπεδο στην ΑΒΕΑ: Απάντηση της «Κρητικά Ακίνητα ΑΕ» στον Δήμο Χανίων

  1. Παρολο που με βρισκει συμφωνω η αποφαση του Δημαρχου, τα μεχρι τωρα στοιχεια του μου φαινονται πολυ παρομητικα και λαικιστικα. Και φοβαμαι οτι θα στοιχισει στο μελλον αυτο στο Δημο οικονομικα… Ενα επιχειρημα νομικο δεν μας ειπε ο Δημαρχος σε περιπτωση καποια προσφυγης! Πεταξε ο προηγουμενος τα μυρια για τη βιβλιοθηκη μην τα ξαναπεταξουμε ετσι

  2. Ντροπή για την Τράπεζα Χανίων αυτή η συμπεριφορά – ειδικά μετά από αυτά που αποκαλύφθηκαν για την τράπεζα τα τελευταία χρόνια. Θα έπρεπε να δεχθούν να λάβουν ένα χαμηλότερο ποσό ως αποζημίωση και να μην στέλνουν αυτές τις απαραδεκτες επιστολές που περιέχουν απειλές και εκβιασμούς.

  3. Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο για τη στάση του ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα (μας εξέπληξε ευχάριστα). Ελπίζουμε να παραμείνει δυναμικός και να πολεμήσει συμφέροντα και συντεχνίες της πόλης, προς όφελος των δημοτών. Όσο για την Τράπεζα Χανίων, τι να πει κανείς.. Κανονικά, θα έπρεπε να ζητήσουν ταπεινά συγνώμη από τους Χανιώτες για τη διαχείριση που έκαναν στα χρήματά τους και να σταματήσουν να προκαλούν το κοινό αίσθημα. Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook