Σκηνές Άγριας Δύσης στην Κρήτη – Λαθροθήρας σημάδεψε θηροφύλακα με όπλο, άλλοι διέφυγαν με αυτοκίνητο

σκηνές-άγριας-δύσης-στην-κρήτη-λαθρο-1658656

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, κατά τις βραδινές ώρες, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Π.Ε. Ηρακλείου, με 3 οχήματα, επιχειρούσαν στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Ρουσοχώρια, Δ. Μίνωα Πεδιάδας.

Κατά τις 23:20 οι θηροφύλακες αντιλήφθηκαν, από το ύψωμα που βρίσκονταν, ένα αγροτικό όχημα να κινείται, μ’ ένα άτομο στην καρότσα του το οποίο είχε προβολέα και ανίχνευε την περιοχή.

Καθώς δεν μπορούσαν οι θηροφύλακες να προσεγγίσουν εκείνη τη στιγμή το ύποπτο όχημα και επειδή κατάλαβαν ότι ανήκει σε γνώριμο άτομο –το οποίο είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για παραβάσεις του νόμου περί θήρας- αποφάσισαν να κατευθυνθούν στα Ρουσοχώρια και ν’ αναμένουν εκεί να επιστρέψει το όχημα και να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο.

Πράγματι, στις 00:15 περίπου της 25ης Μαρτίου, το εν λόγω όχημα εμφανίστηκε και στάθμευσε. Δύο εκ των θηροφυλάκων το πλησίασαν για τον έλεγχο.

Το άτομο που βρισκόταν στην καρότσα τράπηκε σε φυγή, κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο. Το καταδίωξε ο ένας θηροφύλακας, αλλά μετά από κάποια απόσταση γύρισε και έστρεψε το όπλο, απειλώντας το θηροφύλακα και στη συνέχεια διέφυγε.

Ο άλλος θηροφύλακας επιχείρησε να ελέγξει το όχημα και τους 2 επιβαίνοντες στην καμπίνα. Όμως ο οδηγός, με επικίνδυνες μανούβρες, που έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του θηροφύλακα, κατάφεραν να διαφύγουν και αυτοί.

Οι θηροφύλακες αναγνώρισαν τον οδηγό και το άτομο στην καρότσα και υπέβαλλαν μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, όπου σχηματίστηκε δικογραφία. Τα άτομα αυτά, προσώρας, αναζητούνται.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook