Σκέρτσος: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μετακίνηση εκτός νομού μόνο για… εμβολιασμένους

σκέρτσος-άφησε-ανοιχτό-το-ενδεχόμενο-1202178

Ένας πρώτος διαχωρισμός ανάμεσα στους εμβολιασμένους Έλληνες και σε αυτούς που δεν έχουν ακόμη ιδέα πότε θα έρθει η σειρά τους φαίνεται ότι προετοιμάζεται από την κυβέρνηση και δεν αποκλείεται το πρώτο τεστ να γίνει το Πάσχα ή με το άνοιγμα του τουρισμού. Ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση για διαχωρισμό εμβολιασμένων για μετακινήσεις εκτός νομού, ωστόσο μια δήλωση του Άκη Σκέρτσου έρχεται να βάλει φωτιά στα σενάρια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Σκέρτσος έκανε μια δήλωση την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, για το Πάσχα αναφέρει το ΑΠΕ: «Στο ερώτημα για το πώς θα γιορτάσουμε το Πάσχα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ επιχειρηματολόγησε ότι «είναι νωρίς να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, είμαστε σε μια έξαρση του τρίτου κύματος, υπάρχει πίεση, καλό είναι να μην ανοίξουμε συζήτηση τι θα κάνουμε το Πάσχα». Προφανώς, συνέχισε, «υπάρχει προσδοκία, θα προσπαθήσουμε με ψυχραιμία να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε και αυτήν την κίνηση».

Στην ερώτηση δε, αν οι εμβολιασμένοι θα μπορούσαν να μεταβούν στον τόπο καταγωγής τους, σημείωσε: Υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αυτά θα τα δούμε μαζί με το ελεγχόμενο άνοιγμα του τουρισμού γιατί πρέπει να υπάρχουν κοινοί κανόνες τόσο για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα και είναι εμβολιασμένοι, όσο και για τους Έλληνες πολίτες που έχουν εμβολιαστεί. Άρα, συμπέρανε, χρειαζόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο».

Μένει να φανεί λοιπόν το επόμενο χρονικό διάστημα αν θα υπάρξει ένα ειδικό πλαίσιο για τους εμβολιασμένους Έλληνες το οποίο θα είναι προνομιακό σε βάρος όσων δεν έχουν ακόμη την ευκαιρία να εμβολιαστούν.

Σήμερα στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί ή εμβολιάζονται οι εξής:

  • Ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών (κυρίως οι συνταξιούχοι)
  • Το υγειονομικό προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές)
  • Άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας
  • Αστυνομικοί και άλλοι από αδιάθετες δόσεις εμβολίων
  • Εκπαιδευτικοί (λίγοι από αδιάθετες δόσεις εμβολίων)
  • Όσοι κατάφεραν να «πηδήξουν» τη σειρά και να μπουν μπροστά στον εμβολιασμό

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook