Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Και το ΠΑΣΟΚ σκέφτεται να καταθέσει πρόταση για Εξεταστική

σκάνδαλο-παρακολουθήσεων-και-το-πασο-1442427

Οι πληροφορίες για την πρόθεση της Κουμουνδούρου να καταθέσει πρόταση για Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή για το θέμα των παρακολουθήσεων των κινητών τηλεφώνων «άναψαν φωτιές» στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όπως είναι πολιτικά θεμιτό, επιθυμεί να έχει οφέλη από την απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του αρχηγού του, ιδίως σε μια περίοδο που στις δημοσκοπήσεις εμφανίζει κάθε φορά και μια μικρή πτώση. Υπό αυτό το πρίσμα επιδιώκει να επικεντρωθεί το θέμα στην απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη και να περάσει σε δεύτερη μοίρα η παρακολούθηση του κινητού του δημοσιογράφου Θάνου Κουκάκη.

Η Χαριλάου Τρικούπη, επίσης, δεν επιθυμεί την πρωτοβουλία των κινήσεων για Εξεταστική να έχει η Κουμουνδούρου. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν σκέψεις να καταθέσει η ίδια πρόταση για Εξεταστική και να καλέσει τα υπόλοιπα κόμματα, μεταξύ αυτών και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να την ψηφίσουν.

Το θέμα των παρακολουθήσεων, πάντως, είναι πολύ σοβαρό, ιδίως δε από τη στιγμή που η κυβέρνηση επιθυμεί τη συγκάλυψή του και τα κόμματα της αντιπολίτευσης –ανεξαρτήτως των θεμιτών επιδιώξεών τους για ύπαρξη κομματικού οφέλους- έχουν χρέος και την αποκάλυψη των δραστών και την απόδοση των πολιτικών ευθυνών και τη θέσπιση κανόνων για την αντιμετώπιση των παρακολουθήσεων.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook