Σκάνδαλο: Ο πρωθυπουργός αποκαλύφθηκε οτι είναι… δολοφόνος!

Πολιτικό σκάνδαλο μεγατόνων έχει προκύψει στο Λεσότο, περίκλειστη αφρικανική χώρα με σύνορα στη Νότια Αφρική, καθώς οι αρχές αναμένεται ότι θα ασκήσουν ποινική δίωξη στον πρωθυπουργό, Τόμας Ταμπάνε για τον θάνατο της πρώην συζύγου του.

Η δίωξη, σύμφωνα με τον υπαρχηγό της αστυνομίας του βασιλείου, θα ασκηθεί αύριο, ενώ η δολοφονία έγινε το 2017 στην πρωτεύουσα Μαζέρου.

Ο Ταμπάνε, ο οποίος πιέζεται από το κόμμα του να παραιτηθεί, δήλωσε από την πλευρά του ότι θα εγκαταλείψει το αξίωμα «μέχρι τα τέλη Ιουλίου».

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο υπαρχηγός της αστυνομίας, Πασέκα Μοκέτε, δήλωνε στους δημοσιογράφους ότι ο πρωθυπουργός έχει κληθεί να εμφανιστεί αύριο το πρωί, μαζί με τον δικηγόρο του, στον δικαστή ώστε να του ασκηθεί και επίσημα δίωξη για τη δολοφονία της Λιπολέλο Ταμπάνε.

«Αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι ήταν παρών (στο έγκλημα) αλλά ότι ενεργούσε σε συμφωνία» με τον ή τους φυσικούς αυτουργούς, πρόσθεσε.

Δολοφονήθηκε δύο ημέρες πριν ορκιστεί ο Ταμπάνε

Στις 14 Ιουνίου 2017 η Λιπολέλο Ταμπάνε, 58 ετών, δολοφονήθηκε ενώ επέστρεφε στο σπίτι της στο Μαζέρου με αυτοκίνητο. Δύο ημέρες αργότερα ο σύζυγός της, με τον οποίο ήταν σε διάσταση και είχαν κινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου, ορκίστηκε πρωθυπουργός του Λεσότο.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η νυν σύζυγος του πρωθυπουργού, η Μεσάια Ταμπάνε, την οποία παντρεύτηκε ο Τόμας Ταμπάνε λίγες εβδομάδες μετά τον φόνο της πρώτης συζύγου του, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της Λιπολέλο. Οι δύο γυναίκες ήταν σε δικαστική διαμάχη για το ποια θα γινόταν «πρώτη κυρία» του Λεσότο και τα δικαστήρια είχαν δικαιώσει τη Λιπολέλο.

Την Δευτέρα το κυβερνών κόμμα, η Συνέλευση των Μπασότο (ABC) έδωσε τελεσίγραφο στον 80χρονο Ταμπάνε, καλώντας τον να παραιτηθεί μέχρι σήμερα. Εκείνος απάντησε σήμερα ότι θα αποχωρήσει από το αξίωμα «μέχρι τα τέλη Ιουλίου» ώστε στο διάστημα αυτό να δοθεί χρόνος στο κοινοβούλιο και στο κόμμα του για να οργανώσουν τη μετάβαση. Η δήλωσή του δεν αποτέλεσε έκπληξη, δεδομένου ότι και στα μέσα Ιανουαρίου είχε προαναγγείλει ότι θα παραιτηθεί, χωρίς να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ