Σκάνδαλο ΕΟΔΥ: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

σκάνδαλο-εοδυ-παρέμβαση-εισαγγελέα-ζ-1137409

Αποφασισμένη να κρατήσει ψηλά στην επικαιρότητα το θέμα με την καταγραφή των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ εμφανίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά τα σημερινά δημοσιεύματα από τις εφημερίδες «Βήμα» και «Δημοκρατία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ζητά την παρέμβαση της δικαιοσύνης, αλλά καλεί και την κυβέρνηση να δώσει στα κόμματα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής.

Μετά τις σημερινές αποκαλύψεις ήρθαν οι διαψεύσεις από τον Στέλιο Πέτσα, τον Νίκο Χαρδαλιά, αλλά και τον ΕΟΔΥ, όμως η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι ψεύδεται ασυστόλως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στα δύο δημοσιεύματα και υπογραμμίζει ότι «πλέον τον λόγο πρέπει να έχει η δικαιοσύνη. Θεωρούμε ότι η εισαγγελική παρέμβαση για απόκρυψη, συσκότιση και διαστρέβλωση στοιχείων είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο κ. Πέτσας μέχρι στιγμής δεν έχει πει ψέματα μόνο για το από πού ανατέλλει ο ήλιος. Οπότε ο λόγος του δεν έχει καμία αξία γιατί επί 8 μήνες διαψεύδεται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα.

Ωστόσο σήμερα έχουμε δύο εφημερίδες οι οποίες, όχι μόνο δείχνουν εγκληματικά λάθη διαχείρισης της πανδημίας με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων συνανθρώπων μας καθημερινά, αλλά και κάτι χειρότερο: ότι μαγειρεύονται στοιχεία με πολιτική σκοπιμότητα για να μην αναδειχθεί το ακριβές μέγεθος της τραγωδίας που ζούμε.

Πλέον τον λόγο πρέπει να έχει η δικαιοσύνη. Θεωρούμε ότι η εισαγγελική παρέμβαση για απόκρυψη, συσκότιση και διαστρέβλωση στοιχείων είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Η κυβέρνηση θα πρέπει σήμερα κιόλας να μοιράσει στα κόμματα της Βουλής τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής, που αρνείται εδώ και έξι μήνες».

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook