Σκάφος βυθίστηκε σε λιμάνι της Κρήτης – Επιχείρηση ανέλκυσης των Αρχών

σκάφος-βυθίστηκε-σε-λιμάνι-της-κρήτης-905613
φώτο αρχείου

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τρίτης στις αρχές του Αγίου Νικολάου, εξαιτίας της βύθισης του αλιευτικού σκάφους »ΣΗΤΕΙΑ» Ν. Σητείας 07, ενώ ήταν προσδεδεμένο στη μαρίνα του οικείου λιμένα.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την βύθιση του εν λόγω σκάφους άνευ επιβαινόντων και χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του για τις δικές του ενέργειες.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση που στήθηκε από ανθρώπους τους Λιμεναρχείου, της Μαρίνας και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να αποφευχθεί η θαλάσσια ρύπανση, το »ΣΗΤΕΙΑ» ανελκύθηκε μερικώς από τη θάλασσα. Έπειτα από την απάντληση των υδάτων παραμένει εν πλω με ίδια μέσα και φυλασσόμενο από τον ιδιοκτήτη, ενώ από το φορέα διαχείρισης της μαρίνας Αγίου Νικολάου, ποντίστηκε προληπτικά φράγμα περιμετρικά αυτού.

Από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook