Σκάφος με μετανάστες βυθίστηκε στη Μάγχη – Φόβοι για τουλάχιστον 3 νεκρούς

σκάφος-με-μετανάστες-βυθίστηκε-στη-μά-1587693

Επιχείρηση διάσωσης είναι σήμερα σε εξέλιξη στη Μάγχη για «περιστατικό» που αφορά ένα «μικρό σκάφος», ένας όρος που γενικά χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει αυτοσχέδια σκάφη με τα οποία μετανάστες προσπαθούν να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το λιμενικό.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σουέλα Μπράβερμαν δήλωσε σήμερα ότι έχει ενημερωθεί για «λυπηρό περιστατικό» στη Μάγχη, προσθέτοντας ότι οι σκέψεις της «είναι σε όλους αυτούς που εμπλέκονται».

«Γνωρίζω για το λυπηρό περιστατικό στη Μάγχη σήμερα το πρωί και ενημερώνομαι συνεχώς ενώ οι υπηρεσίες ανταποκρίνονται και εξακριβώνουν τα γεγονότα», ανέφερε η Μπράβερμαν στο Twitter. «Οι σκέψεις μου είναι σε όλους αυτούς που εμπλέκονται στο περιστατικό».

«Ένα μικρό σκάφος που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της νοτιοανατολικής Αγγλίας, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους», μετέδωσε το BBC.

Ενώ στην Αγγλία και στη βόρεια Γαλλία επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίας, οι δυνάμεις του λιμενικού «συντονίζουν αυτή τη στιγμή μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ύστερα από περιστατικό που αφορά ένα μικρό σκάφος στα ανοικτά του Κεντ» (νοτιοανατολική Αγγλία), σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Daily Mail, στο σκάφος που αναποδογύρισε υπήρχαν πάνω από 40 άτομα και υπάρχουν φόβοι για «τουλάχιστον 3» νεκρούς.

Οι αρχές έχουν κινητοποιήσει σκάφη και ομάδες διάσωσης από διάφορες πόλεις της νοτιοανατολικής Αγγλίας, όπως επίσης και δύο βρετανικά ελικόπτερα καθώς και «ένα ελικόπτερο του γαλλικού ναυτικού».

Από την πλευρά της Γαλλίας, η λιμενική διοίκηση της Μάγχης και της Βόρειας Θάλασσας πρόσθεσε ότι ένα σκάφος περιπολίας του ναυτικού έχει επίσης μεταβεί στην περιοχή.

Μικρά σκάφη, συνήθως φουσκωτά, διαπλέουν τακτικά τη Μάγχη μεταφέροντας μετανάστες από τη Γαλλία στη Βρετανία. Πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν φθάσει στη χώρα κάνοντας φέτος αυτό το επικίνδυνο ταξίδι, γεγονός που αποτελεί πηγή έντασης στις σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Πρόγραμμα Αγνοούμενων Μεταναστών, 205 μετανάστες έχουν καταγραφεί ως νεκροί ή αγνοούμενοι στη Μάγχη από το 2014. Στο χειρότερο περιστατικό αυτό του είδους που έχει καταγραφεί, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη με φουσκωτό σκάφος τον Νοέμβριο του 2021.

Το σημερινό περιστατικό έρχεται μία ημέρα μετά την παρουσίαση από τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ των σχεδίων για αυστηροποίηση των νόμων προκειμένου να σταματήσουν τα μικρά σκάφη που διαπλέουν τη Μάγχη, συμπεριλαμβανομένης νομοθεσίας που στόχο έχει να αποτρέψει τους μετανάστες να παραμένουν στη χώρα.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook