Σήμερα το άνοιγμα των σχολείων και το κρας τεστ με τα… self test.

σήμερα-το-άνοιγμα-των-σχολείων-και-το-κ-1205395

Ο φόβος για τις επιπτώσεις του ανοίγματος των Λυκείων από σήμερα είναι μεγάλη για αρκετούς ειδικούς. Άλλοι πάλι, θεωρούν το επιλεκτικό αυτό άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρκετά ασφαλές και απαραίτητο ειδικά για τους μαθητές της Γ Λυκείου που ετοιμάζονται για Πανελλαδικές. Τα self tests όμως φαίνεται να έχουν τον πρώτο θετικό τους αντίκτυπο: Εντοπίζουν φορείς που δεν γνώριζαν ότι είχαν κολλήσει τον κορονοϊό και πιθανώς δεν πρόσεχαν, ούτε σκόπευσαν να εξεταστούν…

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του iEidiseis, από τις 8 π.μ. χθες το πρωί, σε σύνολο 149.930 καταχωρισμένων αποτελεσμάτων, αφενός παρατηρήθηκε χαμηλή θετικότητα (0,27%), αφετέρου 408 δυνητικά νοσούντες αποφεύχθηκε να προσέλθουν σήμερα στα σχολεία. Κι αν αυτό φαντάζει «μικρό», είναι πολύ σημαντικό καθώς είτε πρόκειται για παιδιά είτε για καθηγητές, οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν πια την κατάστασή τους και προσέχουν μην μεταδώσουν την νόσο -αν μη τι άλλο- στους οικείους τους.

Εξ αυτού αποδεικνύεται ότι αν τα τεστ χρησιμοποιηθούν σωστά και σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, τότε θα αποκαλύπτουν κάθε εβδομάδα τους ασυμπτωματικούς φορείς και θα περιορίσουν ως εκ τούτου την εξάπλωση. Κι όπως τονίζουν οι ειδικοί οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας, με τον τρόπο αυτό ίσως κάνουμε Πάσχα στο χωριό χωρίς τον κίνδυνο να μεταδώσουμε την νόσο σε ανθρώπους που ζουν σε απομονωμένα σημεία της χώρας και είναι σε γενικές γραμμές προστατευμένοι.

Αυτό, μαζί με την εκτίμηση Κικίλια ότι μέσα στον Ιούνιο θα είμαστε ως χώρα στην θέση να εμβολιάζουμε 40άρηδες χωρίς υποκείμενα νοσήματα, δίνει μια ανάσα σε όλους για το άμεσο μέλλον. Διότι το παρόν είναι ακόμα ζοφερό και κρύβει μεγάλους κινδύνους.

Από το να καταρρεύσει το σύστημα υγείας λόγω την υπερβολικά πολλών διασωληνωμένων, ως να δούμε ολόκληρη την οικογένειά μας να νοσεί, -όπως έχει συμβεί ήδη σε εκατοντάδες νοικοκυριά-, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε ένας να κάνει τις δουλειές εκτός σπιτιού.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook