Σήμερα τα Χανιά αλλάζουν σελίδα

σήμερα-τα-χανιά-αλλάζουν-σελίδα-870452

Οι κάλπες άνοιξαν…

Ανάμεσα στον Άρη Παπαδογιάννη και τον Παναγιώτη Σημανδηράκη, οι Χανιώτες και οι Χανιώτισσες, θα επιλέξουν σήμερα το νέο τους Δήμαρχο που θα κληθεί να διοικήσει τον Δήμο Χανίων από 1η Σεπτεμβρίου 2019 έως  τις 31 Δεκεμβρίου 2023, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά τον “Κλεισθένη” και την απλή αναλογική.

Τα 49 μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου Χανίων έχουν ήδη εκλεγεί (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) με την παράταξη Παπαδογιάννη να εκπροσωπείται από δεκατρείς συμβούλους και την παράταξη Σημανδηράκη από εννέα, ανάλογα με τα ποσοστά που έλαβαν στον πρώτο γύρο.

Συνεπώς, τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τον “κορμό” της νέας δημοτικής Αρχής και που θα βρεθούν σε θέσεις “κλειδιά” στην διοίκηση του Δήμου ως αντιδήμαρχοι και πρόεδροι σε νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, σε κάθε περίπτωση είναι ήδη καθορισμένα.

Ο Άρης Παπαδογιάννης, προχωρά με πολύπειρους αυτοδιοικητικούς από όλες τις παρατάξεις, οι όποιοι έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές ως Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, αντινομάρχες κλπ… Πρόκειται για τους Μανώλη Κεμεσίδη, Γιώργο Τσαπάκο, Θεόδωρο Τζήκα, Δημήτρη Λειψάκη, Αρτέμη Κουτσαυτάκη, Μανώλη Φραγκάκη, Μανώλη Καραγιαννάκη, Λάμπρο Γούλα, Πέτρο Κοκοτσάκη, Βάνο Τελεμένη, Σπύρο Αποστολάκη, Πέτρο Δρακακάκη και Γιώργο Κουκουβιτάκη.

Του προσάπτουν ότι δεν θα καταφέρει να διοικήσει με μια ετερόκλητη ομάδα και “στην πρώτη γραμμή” αυτούς που είχαν εκλεγεί με τον Τάσο Βάμβουκα και έπειτα μεταπήδησαν στον συνδυασμό του όταν βρέθηκαν χωρίς “καρέκλα”. Κάποιοι είχαν κάνει το ίδιο και νωρίτερα, μεταπηδώντας από την παράταξη Σκουλάκη στην παράταξη Βάμβουκα.

Στήριξη: Είναι ένας κομματικός υποψήφιος καθώς έχει το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας και την προσωπική στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης προχωρά με εντελώς νέα πρόσωπα στον χώρο της αυτοδιοίκησης, καταξιωμένα στο δικό τους επαγγελματικό πεδίο: Πρόκειται για τους Γιάννη Γιαννακάκη, Νίκο Χαζιράκη, Σοφία Καντανολέων, Ελένη Ζερβουδάκη, Μιχάλη Καλογριδάκη, Στέλιο Μιχαηλάκη, Τάσο Αλόγλου, Γιάννη Νικηφοράκη και Μιχάλη Τσουπάκη.

Του προσάπτουν έλλειψη εμπειρίας, νεότητα, έλλειψη τριβής με την καθημερινότητα του πολίτη. Ακόμα, γενικότητες και αοριστίες στον προγραμματικό του λόγο, ο οποίος κυρίως διαρθρώνεται γύρω από τον “έξυπνο μετασχηματισμό” του Δήμου με απλούστευση των διαδικασιών και ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τον δημότη.

Στήριξη: Ο συνδυασμός κατέβηκε ως ανεξάρτητος στις εκλογές. Μετά την είσοδο του στον δεύτερο γύρο έχει γίνει πόλος ευρείας συσπείρωσης πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Έμμεσο κάλεσμα για στήριξή του έχουν κάνει οι παρατάξεις Βάμβουκα και Σαρρή, ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, το ΚΙΔΗΣΟ Χανίων και εν ενεργεία Περιφερειακοί Σύμβουλοι και μέλη της παράταξης Αρναουτάκη.

Οι εκλογές

Σήμερα Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 θα διεξαχθεί η ψηφοφορία των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών στο Δήμο Χανίων μόνο μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους προκειμένου να αναδειχθεί ο συνδυασμός που θα συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στην 1η εκλογική αναμέτρηση (26/05/2019), με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Η ψηφοφορία άρχισε στις 07.00 και θα λήξει στις 19.00

Προσέλευση και Αναγνώριση των ψηφοφόρων

Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή τη άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Κατά την αναγνώριση των εκλογέων, ενδεχομένως να διαπιστωθούν για ορισμένους εκλογείς ασυμφωνίες εξαιτίας λαθών μεταξύ των στοιχείων τους στον εκλογικό κατάλογο και αυτών της αστυνομικής ή υπηρεσιακής τους ταυτότητας. Στη περίπτωση αυτή, πρέπει οι εκλογείς να προσκομίσουν βεβαίωση ταυτοπροσωπίας, που εκδίδεται από το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης του Δήμου ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει και να αποδεικνύεται η ταυτότητας τους.

Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που απώλεσαν την Αστυνομική τους Ταυτότητα μπορούν να απευθύνονται για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στα Γραφεία Ταυτοτήτων της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Περιφέρειας Κρήτης (Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων) σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 38862/20-05-2019 έγγραφο του ΥΠΕΣ θα λειτουργήσουν σήμερα Κυριακή 02/06/2019 (ημέρα εκλογών) από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι τη λήξη αυτής, ήτοι από ώρες 07.00 έως 19.00. Για την ομαλή εξυπηρέτηση των εκλογέων και τη διευκόλυνσή τους, ενημερώνουμε ότι:

1: Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών λειτουργεί φόρμα (Μάθε που ψηφίζεις) για τον ακριβή εντοπισμό του εκάστοτε εκλογικού τμήματος, η οποία είναι προσβάσιμη στον εξής διαδικτυακό τόπο: https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/

2: Πληροφορίες δίνονται και στο Δημαρχείο Χανίων (Κυδωνίας 29, 28213 41600-601-602-603) που θα παραμείνει ανοιχτό τις εξής ημέρες και ώρες:

Ωράριο λειτουργίας του Δήμου Χανίων

Σήμερα Κυριακή 02/06/2019 07.00 πμ έως πέρας της εκλογικής διαδικασίας.

Ενημερώνουμε ότι το τμήμα Δημοτικής κατάστασης του Δήμου Χανίων (Γρηγορίου Ε’ 50 & Κ. Σφακιανάκη 28213 41691 και 28213 41693) θα είναι ανοιχτό:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 02/06/2019 07.00πμ – 19.00

Διευκολύνσεις εκλογέων

Εκλογείς λόγω σωματικής αδυναμίας που δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν αυτοδύναμα τις προβλεπόμενες ενέργειας ψηφοφορίας, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τη συνδρομή του αντιπρόσωπου της δικαστικής αρχής (άρθρο 83 του Π.Δ. 26/2012).

Εκλογείς που κατά την ημέρα της ψηφοφορίας δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στο τόπο εγγραφής τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, εφόσον ο τόπος αυτός απέχει από 200χλμ, θα χορηγείται σχετική βεβαίωση από το Δήμο του τόπου διαμονής τους (Κεντρικό Δημαρχείο και Δημοτικές Ενότητες).

Zarpanews.gr

One thought on “Σήμερα τα Χανιά αλλάζουν σελίδα

  1. Για το ψηφοδέλτιο του παπαδογιάννη πότε θα επανέλθετε; Έχουν φρίξει όλοι και θέλανε να τον καταγγείλουν μέχρι χθες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook