Σήμερα στο στούντιο Όξω Νου: Μοναδικό live με την ταλαντούχα Χανιώτισσα Σοφία Σαρρή

σήμερα-στο-στούντιο-όξω-νου-μοναδικό-live-914162

Η Σοφία Σαρρή στη φωνή και ο Πέτρος Λαμπρίδης στο κοντραμπάσο επανεξετάζουν και επαναπροσδιορίζουν κομμάτια που τους δίνουν έμπνευση και αποτελούν τροφή για σκέψη.

Προσεγγίζοντας κομμάτια από την περίοδο του baroque, την παραδοσιακή και τη θρησκευτική μουσική έως τη σύγχρονη ποπ καθώς και συνθέσεις της Σοφίας Σαρρή διασκευασμένα και αναδομημένα με μια avant garde ηλεκτροακουστική χροια, παίζοντας στα όρια του φυσικού και του ηλεκτρονικού ήχου. Αποδομούν αρμονικά και μελωδικά και πειραματίζονται βασισμένοι πλέον μόνο στη δύναμη της φωνής και των συχνοτήτων του μπάσου δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μύησης του ακροατή στα άδυτα της φαντασιακής μουσικής τελετουργίας τους.

Ιδιαίτερος καλεσμένος τους ο Γιώργος Κοντογιάννης στη λύρα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου

Ώρα έναρξης 22.00

είσοδος 8 ευρώ

Στούντιο Όξω Νου – Αγίας Κυριακής 29-Χανιά, Τηλ. 28210 45585

Σοφία Σαρρή

Η Σοφία Σαρρή μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης όπου ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική στα 16 της χρόνια παίζοντας σε μια μέταλ μπάντα. Στα 18 αποχωρεί για την Αθήνα όπου ξεκινάει τις μουσικές της σπουδές και γίνεται μέλος της post rock κολεκτίβας Night On Earth. Ενσωματώνεται στην αθηναϊκή indie και πειραματική σκηνή με βασική στέγη το Μικρό Μουσικό Θέατρο και παράλληλα συμμετέχει σε μια πληθώρα μουσικών πρότζεκτ.

Με τους Night on Earth κυκλοφορούν τον ομώνυμο πρώτο τους δίσκο το 2006. Το 2008 ξεκινούν μια δισκογραφική και συναυλιακή συνεργασία με τον τραγουδοποιό Θανάση Παπακωνσταντίνου και κυκλοφορούν το άλμπουμ Second Hand με παραγωγό τον ίδιο στην Sony BMG. Στη συνέχεια, γίνεται ιδρυτικό μέλος της γυναικείας α καπέλα κολεκτίβας των Σανάδων. Οι Σανάδες μαζί με το beatbox ντουέτο των Word of Mouth παρουσιάζουν τη μουσική α καπέλα παράσταση τους, σε πλήθος συναυλιακών χώρων και φεστιβάλ (Ε.Φ, Αθηναΐδα, Μέγαρο Μουσικής, Υιακύνθεια).

Συνεργάζεται επίσης τόσο επί σκηνής όσο και δισκογραφικά με τους: Φοίβο Δεληβοριά, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Νίκο Πορτοκάλογλου, Κωστή Χριστοδούλου, luup κ.ά. Μετά τη θητεία της στους Night on Earth, και πλήθος άλλων μουσικών πρότζεκτ και συνεργασιών, το ζητούμενο της Σοφίας ήταν να ορίσει και να αφηγηθεί τα μουσικά μονοπάτια που είχε ήδη εξερευνήσει.

Να χειριστεί τη φωνή της ως ισότιμο όργανο ανάμεσα στα άλλα μουσικά όργανα και να τραγουδήσει εκ βαθέων το μυστικιστικό παράλληλο σύμπαν της. Πειραματίζεται τόσο με τις παραδοσιακές όσο και με τις σύγχρονες φόρμες, ενώ ταυτόχρονα ακολουθεί το συνοθύλευμα της μαζικής ηχητικής και μουσικής πληροφόρησης που χαρακτηρίζει τη γενιά της.

Το 2017 έρχεται ο πρώτος της προσωπικός δίσκος με τίτλο Euphoria, από την Inner Ear, σε δική της μουσική και στίχους σε συνεργασία με τους εξαιρετικούς μουσικούς: Κώστα Στεργίου (πλήκτρα, beats), Μιχάλη Βρέττα (βιολί), Γιώργο Κοντογιάννη (λύρα), Πέτρο Λαμπρίδη (μπάσο), Βαγγέλη Παρασκευαΐδη (βιμπράφωνο) και Παναγιώτη Χούντα στην ηχοληψία. Το Euphoria έλαβε εξαιρετικές κριτικές από κοινό και μουσικοκριτικούς σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πέτρος Λαμπρίδης

Ο Πέτρος Λαμπρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 και ακολούθησε πολύπλευρες μουσικές σπουδές (ηλεκτρικό μπάσο, jazz αρμονία, εθνομουσικολογία, ούτι, θεωρία ανατολικής μουσικής, βυζαντινή μουσική, κοντραμπάσο, αρμονία, αντίστιξη). Έχει συμμετάσχει σε πολλά και διαφορετικής φύσης μουσικά project, μεταξύ των οποίων τα σχήματα Onions, Ματ σε 2 Υφέσεις, Night On Earth, Belleville, Johnie Thin Trio, Sofia Sarri, Michalis Brouzos Quartet, the Gutter Dark Baroque και Αθηναϊκή Μαντολινάτα, τόσο δισκογραφικά όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις.

 

Κριτικές για τη Σοφία

“Η Σοφία Σαρρή φτιάχνει gothic folk μουσική με κρητική λύρα και αναλογικά synth”

Lifo.gr

“[…] Ήταν η στιγμή της πλανητικής σύναξης, της απόλυτης ισορροπίας – ή μάλλον της οριστικής απώλειας αυτής και της υπέρβασης των τυπικών προς την κατεύθυνση της επιθυμητής ψυχικής ανάτασης που επιζητούμε στις καλλιτεχνικές μας δραστηριότητες, είτε ως εκτιθέμενοι είτε ως θεατές. Και μόνο για εκείνη την στιγμή άξιζε να βρεθεί κανείς στο live..”

Soundgaze.gr

“Πραγματικά το άλμπουμ είναι μια fusion μυσταγωγία. Τι να σχολιάσει κανείς ακούγοντας για παράδειγμα το «Still Universe»; Την πρώτη φορά που το άκουσα φαντάστηκα ότι κάποιος έχει ανεβάσει στην ίδια σκηνή το Σινόπουλο μαζί με τους Archive. […] και λες «καλά ρε παιδιά γίνονται αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα»; Να που γίνονται…

Το Περιοδικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook