Σήμερα «κληρώνει» για τα σχολεία – Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων – επιδημιολόγων

σήμερα-κληρώνει-για-τα-σχολεία-έκτ-1202494

Τρεις ώρες διήρκεσε η έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων με τους επιδημιολόγους – Επί τάπητος τέθηκαν μια προς μια οι περιοχές της Ελλάδας και το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού ανά περιφέρεια

Νέα έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης οι λοιμωξιολόγοι για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα, ενώ σήμερα Τετάρτη θα προχωρήσουν σε νέα τηλεδιάσκεψη για το άνοιγμα των σχολείων στην οποία θα συμμετάσχει και η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας συσκέφθηκαν με τους επιδημιολόγους και «σκάναραν» όλες τις περιοχές της Ελλάδας με τα τελευταία δεδομένα που έχουν στα χέρια τους.

Έντονος προβληματισμός υπάρχει για την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Ξάνθη, την Κοζάνη και την Πάτρα, ενώ σύμφωνα με την πορεία των κρουσμάτων της τελευταίας εβδομάδας οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο μελέτης είναι:

Κάλυμνος, Πέλλα, Καστοριά, Αχαΐα, Κιλκίς, Γρεβενά, Ευρυτανία, Βοιωτία, Ζάκυνθος, Καρδίτσα, Κάρπαθος – Κάσος, Σέρρες και Κορινθία.

Σημειώνεται ότι ειδικά για τον Βόλο, την Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη η ανάλυση των λυμάτων είναι δυστυχώς πολύ άσχημη.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ στον Βόλο υπάρχει επιβάρυνση +112%, στην Ξάνθη +88% και στη Θεσσαλονίκη +56%.

Νωρίτερα σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.309 νέα κρούσματα εκ των οποίων 1.883 στην Αττική, 1.159 στην Αθήνα, 296 στον Πειραιά και 622 στη Θεσσαλονίκη.

Οι διασωληνωμένοι σήμερα είναι 751 και οι νέοι θάνατοι έφτασαν τους 79.

Τέλος υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας εφόσον αύριο η Επιτροπή εισηγηθεί το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Απριλίου τότε θα υπάρχει και αρκετός χρόνος προετοιμασίας, με τους ειδικούς πάντως να ξεκαθαρίζουν ότι θα πουν «ναι» στο ξεκίνημα των μαθημάτων εφόσον γίνει μαζικά η διανομή των self test.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook