Σήμερα ο Τσίπρας στη ΔΕΘ: Τι θα πει για κάλπες, συμμαχίες, μεσαία τάξη, νέους

σήμερα-ο-τσίπρας-στη-δεθ-τι-θα-πει-για-κ-1250683

Η άνοδος των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και το κλείσιμο της ψαλίδας στη διαφορά από τη ΝΔ δίνει μια ανάταση στην Κουμουνδούρου.

Το προεκλογικό κλίμα στο οποίο σύρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και «οι γαλοπούλες που δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα» συσπειρώνουν τα στελέχη για μια δυναμική αντεπίθεση αρχής γενομένης από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα από σήμερα στη ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα σηκώσει το γάντι που έριξε ο κ. Μητσοτάκης στην προεκλογική αρένα στην οποία τον προκάλεσε να αναμετρηθούν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην μεταφορά με τις γαλοπούλες που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας θα την επιστρέψει πίσω καθώς θα είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που θα αποδειχθεί να επισπεύδων των εκλογών εξαιτίας της ραγδαίας φθοράς του μέχρι την Άνοιξη. Η φθορά της κυβέρνησης είναι σημαντική όπως ήδη καταγράφεται σε αυτές τις «βιαστικές» δημοσκοπήσεις που βγήκαν προτού ολοκληρωθούν οι καθιερωμένες δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

Και μόνο το κλείσιμο της ψαλίδας είναι αρκετό για να αναπτερωθεί το ηθικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο αναμένεται να διαφωτίσει ο κ. Τσίπρας σε απευθείας μετάδοση. Το δεύτερο στοιχείο αναμένεται να είναι η δική του τοποθέτηση στο ζήτημα τη απλής αναλογικής η οποία φαίνεται να φοβίζει τον κ. Μητσοτάκη.

Στη βαθύτερη ανάγνωση των όσων είπε ο κ. Μητσοτάκης για τις επαναληπτικές εκλογές προκειμένου να αναδειχθεί κυβέρνηση με τον εκλογικό νόμο της ΝΔ με το κλιμακωτό μπόνους, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαβάζουν ηττοπάθεια στην εκλογική στρατηγική του Πρωθυπουργού.

Η αμυντική γραμμή που υιοθέτησε ο κ. Μητσοτάκης επιχειρώντας να παρουσιάσει τη ΝΔ ως τον ισχυρό παίχτη στην πολιτική σκακιέρα αποκλείοντας τη συνεργασία ακόμη και με το ΚΙΝΑΛ οδηγεί στο συμπέρασμα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κ. Πρωθυπουργός ουσιαστικά θέλει να επαναλάβει το 2019 με τις διαδοχικές κάλπες που στήθηκαν σε διάστημα ενός μήνα.

Όπως σημείωνε κορυφαίο στέλεχος με εμπειρία στα πολιτικά παίγνια ο κ. Μητσοτάκης απομακρύνει από τις κάλπες της απλής αναλογικής τους ψηφοφόρους της ΝΔ οι οποίοι ήδη παρουσιάζουν τάση αποσυσπείρωσης στο ενδεχόμενο εκλογών εξαιτίας και της δυσαρέσκειας που έχει σωρευτεί για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε μια ευρεία γκάμα τομέων της καθημερινότητας και της πραγματικής οικονομίας.

Συσπείρωση

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν ανοίξει η συζήτηση για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα στελέχη και όλες οι τάσεις έχουν κάνει αρκετά βήματα πίσω σε σχέση με τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Πιο χαρακτηριστική περίπτωση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που κοντραρίστηκε έντονα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τη μεσαία τάξη δίνοντας μάλιστα την αίσθηση ότι βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με τον Αλέξη Τσίπρα. Στο Πολιτικό Συμβούλιο της Τετάρτης η συζήτηση πήγε σε βάθος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει σαφές το γεγονός ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στη γωνία μ την πλάτη στα σκοινιά.

Και η συγκυρία έιναι η καταλληλότερη προκειμένου να παρουσιαστεί με τον πιο ηχηρό τρόπο η πρόταση διακυβέρνησης και διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ισχυρή εναλλακτική πρόταση

«Η ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι το εφαλτήριο για να παρουσιάσουμε την θετική μας πρόταση για το πώς μπορούν τα πράγματα να πάνε διαφορετικά για το σύνολο της κοινωνίας» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Χαρίτσης για να δώσει τον τόνο της πρότασης που θα καταθέσει ενώπιον των παραγωγικών φορέων ο πρόεδρος του ΣΥΡΖΑ.

Πρώτη προτεραιότητα οι νέοι, εκεί οπου ο ΣΥΡΙΖΑ νικά κατά κράτος και δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση να χάσει έδαφος στη μάχη της προσέλκυσής τους στην κάλπη.

Οι νέοι

Τα gigabites και τα αντίδωρα στη νέα γενιά δεν πείθουν τους νέους οι οποίοι αρνούνται να αποδεχθούν την πατερναλιστική λογική της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναλάβει από το βήμα της ΔΕΘ την πρότασή του για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800€. Παράλληλα με αυτό πρόταση κλειδί για την ενίσχυση της θέσης των νέων και των εργαζόμενων θα είναι η επαναφορά των ΣΣΕ με την κάλυψη στην Ελλάδα να βρίσκεται μόλις στο 14% όταν στην Ευρώπη φτάνει το 60% των θέσεων εργασίας.

Μικρομεσαίοι

Η δεύτερη παρέμβαση που θα υπερτονίσει ο κ Τσίπρας είναι η πρόταση για τη διαγραφή των χερών της πανδημίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Παράλληλα θα προτείνει την επαναφορά τη ρύθμισης των δόσεων στην εφορία σε έως 120 δόσεις προκειμένου να διευκολύνει και να ενισχύσει τη ρευστότητα και τα βάρη των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η κατάργηση του πτωχευτικού κώδικα τουλάχιστον με τη σημερινή του μορφή.

Ακρίβεια

Κομβικό ζήτημα το οποίο αναμένεται να αναδείξει ο κ. Τσίπρας είναι αυτό της ακρίβειας και απέναντι στην επιδότηση των εταιρειών ενέργειας και τα 9 ευρώ στο λογαριασμό των νοικοκυριών θα προτείνει ουσιαστική παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική.

Κοινωνικό κράτος

Η στήριξη της κοινωνία είναι το μείζον στο εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δημόσια Παιδεία και ΕΣΥ είναι οι προμετωπίδες των παρεμβάσεων καθώς είναι τομείς που οι πολίτες αναμετρώνται με το πραγματικό αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης.

Πηγή: libre.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook