Σήμερα κληρώνει για το SMS: Μάλλον πάει για κατάργηση…

σήμερα-κληρώνει-για-το-sms-μάλλον-πάει-γι-1132819

Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το SMS από τη Δευτέρα του Πάσχα να καταργηθεί μόνο για κάποιες δραστηριότητες και σταδιακά να αποτελέσει παρελθόν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Πιθανόν και σήμερα, κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό, θα ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση πότε θα απαλλαγούμε από την υποχρέωση αποστολής SMS για τις εξόδους μας.

Και αυτό, διότι, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του iEidiseis, το κυβερνητικό επιτελείο προβληματίστηκε από τις διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν από κυβερνητικά στελέχη χθες, οι οποίες θόλωσαν για μία ακόμη φορά την εικόνα και κυρίως τα μηνύματα που θέλει να στείλει το Μέγαρο Μαξίμου για την τήρηση των μέτρων και τους εμβολιασμούς.

«Θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε άμεσα τι θα πράξουμε, για να σταματήσει η σχετική συζήτηση», σχολίαζε χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει πότε θα φύγει η αποστολή SMS από την καθημερινότητά μας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης (στον Ant1), δήλωσε ότι ο δρόμος για να αποτελέσουν παρελθόν τα SMS ανοίγει από τις… 3 Μαΐου, την ίδια ώρα που ο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης (στον Skai) τοποθετούσε την άρση του μέτρου με το επίσημο άνοιγμα των πυλών της χώρας στον τουρισμό, στις 15 Μαΐου, με την υποσημείωση ότι… «εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς» ως τότε.

Επίσημα το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνει πως το θέμα είναι υπό εξέταση, και πάντως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το SMS από τη Δευτέρα του Πάσχα να καταργηθεί μόνο για κάποιες δραστηριότητες και σταδιακά να αποτελέσει παρελθόν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα, εξάλλου, ταυτόχρονα με το άνοιγμα της εστίασης, απελευθερώνονται και επίσημα οι διαδημοτικές μετακινήσεις, αν και κυβερνητικά στελέχη επιβεβαιώνουν ότι από το Μεγάλο Σάββατο θα υπάρχει η δυνατότητα διαδημοτικής μετακίνησης για τον εορτασμό της Ανάστασης.

Άλλωστε, μία βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης επιβεβαιώνει ότι ήδη, τα λίγα μπλόκα που υπήρχαν στο δεύτερο lockdown, δεν υπάρχουν πλέον πουθενά.

Στις 15 Μαΐου ή και λίγο νωρίτερα, αναμένεται και η επανεκκίνηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στη χώρα, αρχής γενομένης από τα μουσεία, ενώ μέσα στον μήνυμα προγραμματίζεται να ανοίξουν και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook