Σήμερα η υπογραφή του συνυποσχετικού για το ποδόσφαιρο – «Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση» λέει ο πρόεδρος της UEFA

σήμερα-η-υπογραφή-του-συνυποσχετικού-1003562

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εξελίξεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 9:55 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της UEFA Κρεγκ Κλάρκ.

Ο πρωθυπουργούς θα υπογράψει με τους δύο εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών τα συνυποσχετικά με στόχο την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο κ. Τσέφεριν τη Δευτέρα είχε συνάντηση σε φιλικό κλίμα με αντιπροσωπεία της ΕΠΟ παρουσία του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA, Πέτρ Φουσεκ.

Ο πρόεδρος της UEFA τόνισε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η λύση για την Ελλάδα.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να σημειωθεί Grexit!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ.Τσέφεριν:

Για τα κύρια σημεία της συνάντησης: «Είχαμε μια πολύ φιλική συζήτηση. Μιλήσαμε για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τη συζήτηση με την κυβέρνηση. Συζητήσαμε για μη κυβερνητικές επεμβάσεις, τις οποίες ούτε η κυβέρνηση επιθυμεί, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθεια της. Πιστεύω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και είμαι αισιόδοξος ότι μετά τη συνάντηση η κατάσταση θα βελτιωθεί και η Ελλάδα θα είναι σε κατάσταση όπως το 2004, όταν και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης».

Για το ενδεχόμενο να σημειωθεί Grexit: «Δεν μου αρέσει αυτή η έκφραση, γιατί έχει αρνητική έννοια, αλλά θα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα, γιατί αυτός ο κίνδυνος πάντα υπάρχει. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί, ελπίζω ότι δεν θα συμβεί, αλλά η κάθε πλευρά πρέπει να κάνει τη δουλειά της».

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook