Σήμερα η νέα παράσταση του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων – Τρεις παραστάσεις στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

σήμερα-η-νέα-παράσταση-του-δικηγορικο-897389
Print

Η νέα θεατρική παράσταση του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων παρουσιάζεται από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή 28 Ιουλίου, στις 9.15 μμ στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Πρόκειται για την θεατρική διασκευή του Ντέιβιντ Έλντριτζ «Η ΓΙΟΡΤΗ», βασισμένη στην ταινία και  θεατρικό έργο “FESTEN” των Τόμας Βίντερμπεργκ, Μόγκενς Ρούκοφ και Μπο. Χρ. Χάνσεν, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Εσπίριτου.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κ. Γιάννης Δασκαλάκης, τα έσοδα από την νέα παράσταση θα διατεθούν στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων.

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης της παράστασης κ. Εσπίριτου είπε πως σημείωσε πως η παράσταση αναδεικνύει ένα πρόβλημα που υπάρχει σε όλες τις κοινωνίες.

Ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας είπε πως στόχος της παράστασης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στο μεγάλο θέμα της κακοποίησης των παιδιών.

Η παράσταση και οι συντελεστές

Η ιστορία της γενέθλιας βραδιάς του 60χρονου αστού Χέλγκε, επιτυχημένου επιχειρηματία, με τα μέλη της οικογένειάς του παρόντα. Το γεγονός σκιάζεται από την αυτοκτονία της μίας από τις δύο κόρες, που έχει συμβεί λίγο καιρό πριν. Η εικόνα της «ενωμένης» οικογένειας αρχίζει να θαμπώνει από τη στιγμή που αρχίζει η αποκάλυψη γεγονότων του παρελθόντος, τα οποία διατηρούνταν μέχρι τότε μυστικά.

Οι ακραίες αποκαλύψεις θα ταράξουν τη γαλήνη και τον καθωσπρεπισμό της μεγαλοαστικής οικογένειας. Ο μηχανισμός προστασίας θα τεθεί σε ισχύ, όμως το ξέφτισμα του βελούδινου κόσμου έχει ξεκινήσει και τίποτε δεν θα το σταματήσει. Ερινύες της σιωπής. Μυστικά και ψέματα που κρατούν τους δεσμούς ανάμεσα στους ανθρώπους αναγκαστικά στενούς, πολλές φορές στα όρια της αγχόνης.

Προαιρετική ενίσχυση υπέρ της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Χανίων.

ΔΙΑΝΟΜΗ

(με σειρά εμφάνισης)

ΛΑΡΑ: Πετρούλα Ιγγλεζάκη

ΚΡΙΣΤΙΑΝ: Λαέρτης Μαρκογιαννάκης

ΜΙΚΑΕΛ: Κυριάκος Τζεϊράνης

ΜΕΤΤΕ: Γεωργία Τσουχλαράκη

ΕΛΕΝΕ:  Ρεβέκκα Μπαρμπουδάκη

ΚΙΜ: Βασίλης Μιχελογιαννάκης

ΠΙΑ: Μαρία Θεοδωρίδου

ΠΑΠΠΟΥΣ:  Δημήτρης Πετράκης

ΠΕΤΡΙΝ: Γεωργία Ξυλούρη

ΧΕΛΜΟΥΤ: Γιώργος Κορτσαλιουδάκης

ΕΛΣΙ: Ευαγγελία Νικάκη

ΧΕΛΓΚΕ: Δημοσθένης Χαριτάκης

ΜΠΑΤΟΚΑΪ: Γιάννης Καραπλής

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 17 ετών.

Παραστάσεις:

Παρασκευή 26, Σάββατο 27, Κυριακή 28 Ιουλίου, ώρα 9:15 μμ στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Σημειώνεται ότι λόγω ιδιαίτερα αυξημένου ενδιαφέροντος για την παράσταση, θα γίνονται κρατήσεις θέσεων στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων από Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρες 11.00  έως και 13.00

Συνδιοργάνωση: Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Χανίων, Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ

Υποστήριξη: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης (ΔΗΠΕΘΕΚ)

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook