Σήμερα η «μάχη» του Τσιτσιπά απέναντι στον Μεντβέντεφ με το βλέμμα στον τελικό

σήμερα-η-μάχη-του-τσιτσιπά-απέναντι-1177668

Ραντεβού με την ιστορία έχει στις 10:30, (Eurosport) στη Μελβούρνη ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας αντιμετωπίζει τον Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ για ν’ αποκτήσει το δικαίωμα της διεκδίκησης του πρώτου Grand Slam της καριέρας του.

Δυο χρόνια μετά από τον ημιτελικό με τον Ράφα Ναδάλ επιστρέφει στη Rod Laver Arena αφού έχει νικήσει με 3-2 σετ τον Ισπανό θρύλο σε ένα επικό παιχνίδι με απίστευτή ανατροπη για να παίξει με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον ημιτελικό του Australian Open.

Στα πολύ θετικά της υπόθεσης είναι ότι από την Πέμπτη επέστρεψε ο κόσμος ξανά στη Rod Laver Arena, μετά από το lockdown. Περίπου 7.500 θα είναι οι τυχεροί και ήδη σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αυστραλίας πολλοί από αυτούς θα είναι Έλληνες.

Στέφανος VS Ντανίλ

Ο 25χρονος Ρώσος που έχει ανέβει ήδη στο Νο3 και με κατάκτηση του τουρνουά θα πάει στο Νο2 είναι αυτός που έχει το πάνω χέρι στους αγώνες του με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Σε 6 παιχνίδια έχει 5 νίκες. Η πρώτη με 2-1 στο Miami Open το 2018 ενώ ακολούθησε άλλη μια με 3-1 σετ στο US Open 2018 και την ίδια χρονιά νίκησε τον Έλληνα και στη Βασιλεία με 2-1 σετ.

Το 2019 θα τον νικήσει στο Μόντε Κάρλο με 2-1 και πάλι με 2-1 στη Σανγκάη.Το τελευταίο παιχνίδι είναι και ο μοναδικός ημιτελικός που έχουν δώσει οι δυο τους.

Μετά από το 5-0 ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-1 σετ του Ντανίλ Μεντβέντεφ στην πρεμιέρα του ATP Finals τον Νοέμβριο του 2019. Αυτό ήταν και το τελευταίο τους παιχνίδι.

Συνολικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει 5 τίτλους καριέρας με σημαντικότερο το ATP Finals 2019, ενω ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έχει 9. Ο πιο σημαντικός είναι το ATP Finals 2020 που κατέκτησε αήττητος (5-0) ενώ έχει και 3 τίτλους Masters σε Σανγκάη, Παρίσι και Σινσινάτι.

Η μάχη των ημιτελικών

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει στον 3ο ημιτελικό του σε Grand Slam και τον 3ο θα δώσει και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε το 2019 με 3-0 σετ από τον Ράφα Ναδάλ στο Australian Open και με 3-2 σετ το 2020 στο Roland Garros από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Από την άλλη ο Ρώσος έχει 50% ποσοστό επιτυχίας. Έφτασε στον ημιτελικό του 2019 στο US Open και απέκλεισε τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ για να χάσει από τον Ράφα Ναδάλ στον τελικό στη Νέα Υόρκη.

Το 2020 έπαιξε πάλι στη Νέα Υόρκη και στον ημιτελικό και αποκλείστηκε από τον Ντομινίκ Τιμ.

Ο Έλληνας

Με τελικό στη Μελβούρνη «ρίχνει» τον Φέντερερ από το Νο5! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο6) που με νίκη θα ανέβει στο Νο5 θέλει να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα παίξει σε τελικό Grand Slam ακολουθώντας τα βήματα του Κύπριου Μάρκου Παγδατή ο οποίος το 2016 έπαιξε και έχασε στον τελικό του Australian Open από τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Έλληνας τενίστας για να φτάσει στον ημιτελικό απέκλεισε με ανατροπή και με 3-2 σετ το Νο2 κόσμου τον Ράφα Ναδάλ και ο Ρώσος (Νο4) τον συμπατριώτη του και Νο8 Αντρέι Ρούμπλεφ με 3-0!

Ο Ρώσος

Αυτή την εποχή ο Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης στον κόσμο. Ο Ρώσος μετράει 19 συνεχόμενες νίκες και ο τελευταίος που τον νίκησε είναι ο Κέβιν Άντερσον στις 30/10/2020 στη Βιέννη. Έκτοτε έχει κατακτήσει όλα τα τουρνουά που συμμετείχε και ήταν το Paris Masters, το ATP Finals και το ATP Cup.

«Τρέχει» σερί 11-0 νίκες κόντρα σε παίκτες του top-10 . Από τις 19 νίκες οι 11 είναι κόντρα σε top-10 παίκτες. Τους έχει κερδίσει όλους κατά σειρά εκτός από τον Ρότζερ Φέντερερ που δεν έχει επιστρέψει στη δράση.

Από τα «νύχια» του Μοσχοβίτη που αγαπάει τη Μπάγερν Μονάχου δεν έχει ξεφύγει κανείς. Ούτε ο Ναδάλ, ούτε ο Τζόκοβιτς, ούτε ο Τιμ, ούτε ο Ζβέρεφ, ούτε ο Σβάρτσμαν, ούτε ο Ρούμπλεφ ούτε και ο Μπερετίνι.

Εάν επικρατήσει του Στέφανου Τσιτσιπά πάει στις 20-0. Πάντως σε Grand Slam έχει να χάσει από τον Σεπτέμβριο στον ημιτελικό του US Open.

Ο τελικός

Στον τελικό της Κυριακής (10:30) περιμένει ήδη ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, απέκλεισε με 6-3, 6-4, 6-2 τον Ασλάν Καράτσεφ στον ημιτελικό και θα παίξει στον 9ο τελικό της καριέρας του στο Australian Open διεκδικώντας το 9ο τρόπαιο.

Ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας μετά την πρόκρισή του στον τελικό μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Στέφανο Τσιτσιπά, λέγοντας αρχικά πως παρακολούθησε το ματς με τον Ναδάλ από τα μέσα του τρίτου σετ. «Ήταν ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου, πιθανότατα το καλύτερο του τουρνουά». Στη συνέχεια τόνισε πως απολαύσει και το σημερινό ματς του Στέφανου με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ τρώγοντας… ποπ κορν.

Πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook