Σημεία της Ελλάδας με μοναδική θέα που θα ήθελες τώρα να απολαμβάνεις τον καφέ σου – Ένα στα Χανιά!

σημεία-της-ελλάδας-με-μοναδική-θέα-που-1148338

Έχεις ξυπνήσει, έχεις φτιάξει καφέ και ετοιμάζεσαι να τον απολαύσεις, το πιθανότερο στον καναπέ του σπιτιού σου. Όχι κι άσχημα… Αλλά, ενδεχομένως, το μυαλό σου να «τρέχει» σε ταξίδια και εκδρομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Εκεί όπου το μάτι σου χάνεται σε θάλασσες, βουνά και απέραντες εκτάσεις.

Και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλά τέτοια μέρη στην Ελλάδα, στα οποία θα ήθελες να βρεθείς και να πίνεις αυτή την ώρα τον καφέ σου. Σημεία με θέα που κόβει την ανάσα, ήχους μοναδικούς να σε συντροφεύουν και να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα. Κι ακόμη κι αν δεν μπορείς να κάνεις αυτά τα ταξίδια πραγματικά, αυτή τη στιγμή, μπορείς να ταξιδέψεις νοητά…

Στο exploringgreece.tv σκέφτηκαν πού θα ήθελαν να πίνουν τώρα τον καφέ τους, ξεκινώντας από τα Χανιά:

Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Να είναι η ώρα που ανατέλλει ο ήλιος και εσύ να έχεις την τύχη να απολαμβάνεις τον καφέ σου καθισμένος σε ένα παγκάκι στο λιμάνι των Χανίων. Τα χρώματα της ανατολής καθρεφτίζονται στη θάλασσα και εσύ γαλήνιος θαυμάζεις τον ορίζοντα. Σίγουρα μπαίνει στη λίστα με τις επιθυμίες μας, όπως εξάλλου και ένα ταξίδι στα Χανιά και σε ολόκληρη την Κρήτη. Η βόλτα στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, πάντως, έχει τη δική της ξεχωριστή χάρη οποιαδήποτε ώρα της ημέρας κι αν τύχει να την απολαύσεις. Αν τώρα είσαι τυχερός και αυτό συμβεί μπορώντας να απολαύσεις εκεί τον καφέ σου είναι το κάτι άλλο. Το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων είναι αρχιτεκτονικά κατασκευασμένο τον 14ο αιώνα και αυτό φαίνεται από την πρώτη βόλτα που θα κάνεις εκεί. Και μπορεί τότε να δημιουργήθηκε γγια εμπορικούς σκοπούς και για προστασία ενάντια στις επιδρομές των πειρατών, ωστόσο, με βεβαιότητα σήμερα αποτελεί το πιο πολυφωτογραφημένο και την ίδια στιγμή μαγικό σημείο της πόλης των Χανίων.

Παλιά Πόλη Ξάνθης

Ταξίδι σε μια άλλη εποχή ο καφές εκεί. Φαντάσου να περπατάς στα στενά της παλιάς πόλης της Ξάνθης, να σου μυρίζει ο φρεσκοκομμένος ελληνικός καφές και σε λίγα λεπτά να τον απολαμβάνεις παρέα με ένα λουκουμάκι. Ένα ταξίδι στην ιστορία, τις γεύσεις και τις μυρωδιές περασμένων αιώνων. Η παλιά πόλη της Ξάνθης είναι για τους καλά μυημένους στη ζωή και τις παραδόσεις της Θράκης. Το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι ιδανική εποχή για τους ρομαντικούς και ελαφρώς μελαγχολικούς τύπους που αρέσκονται να εξερευνούν ιστορίες, τρόπους ζωής και έθιμα πίσω από τα πετρόχτιστα σπίτια με τους ψηλούς τοίχους και τις αυλές. Και τι δε θα δίναμε να πίναμε τον πρώτο καφέ της ημέρας χωμένοι σε ένα καφενεδάκι της Ξάνθης και έξω να μυρίζει μια ανάμεικτη μυρωδιά από μπαχαρικά και άρωμα παλιάς Πόλης…

Όλυμπος

Να έχεις διανυκτερεύσει στον Όλυμπο. Να έχεις ξυπνήσει στο βουνό των Θεών και γύρω σου να μην ακούς τίποτα. Να βγαίνεις από την σκηνή και να μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου με θέα… τον ουρανό. Αφήσαμε τελευταία αυτή την επιλογή αλλά δε σου κρύβουμε ότι μάλλον είναι η πρώτη μας. Αν μπορούσαμε να διακτινιστούμε αυτή τη στιγμή με την κούπα μας στην άκρη ενός βράχου στον Όλυμπο, θα το κάναμε. Και μάλλον θα αργούσαμε να γυρίσουμε. Βλέποντας αυτή τη φωτογραφία μάλλον θα συμφωνήσεις μαζί μας. Η ανάβαση στο βουνό είναι δύσκολη αλλά η εμπειρία από τις πιο δυνατές της ζωής σου. Αν είσαι λάτρης των βουνών το ξέρεις. Αν είσαι στα πρώτα βήματα της εξερεύνησης καλύτερα να ξεκινήσεις από κάτι πιο εύκολο. Να το βάλεις, όμως, στόχο. Και να το πετύχεις. Να ανέβεις σε ένα σημείο του Ολύμπου και να απολαύσεις αυτή τη θέα. Θα μας θυμηθείς… και θα μας ευχαριστείς!

Καταφύγιο Μπάφι, Πάρνηθα

Ένας θησαυρός της διπλανής πόρτας. Η Πάρνηθα και τα μυστικά της είναι πάντα εκεί για να σου προσφέρουν την πιο κοντινή απόδραση στη φύση. Εκεί, λοιπόν, στην καρδιά της Πάρνηθας, βρίσκεται και το καταφύγιο Μπάφι το οποίο μοιάζει σαν σπίτι κρυμμένο στο βουνό που ξεπήδησε από τις σελίδες ενός παραμυθιού. Στα 1.161 μέτρα υψόμετρο, μπορείς να πιεις έναν ελληνικό καφέ και να αγναντεύεις την ατελείωτη φύση στο βουνό της Αττικής. Σε απόσταση μόλις μια ώρα από την Αθήνα, μακριά από την πολύβουη πραγματικότητα και τα προβλήματα, το να απολαμβάνεις τον καφέ σου στο καταφύγιο Μπάφι μοιάζει με όνειρο. Το οποίο μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμά σου και να πραγματοποιήσεις με την πρώτη ευκαιρία… Εξίσου μοναδική η εμπειρία και μιας διανυκτέρευσης εκεί!

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook