Σημαντική διάκριση του Πανεπιστημίου Κρήτης στις διεθνείς κατατάξεις για τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

σημαντική-διάκριση-του-πανεπιστημίο-1525513

Φέτος, το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετείχε για δεύτερη φορά στην παγκόσμια κατάταξη 2023 Times Higher Education (THE) Impact Rankings, που αξιολογεί δράσεις των πανεπιστημίων σχετικές με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. 

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης κατέλαβε σημαντική θέση μεταξύ 1591 Πανεπιστημίων από 112 χώρες και βελτίωσε τη θέση του για τους περισσότερους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) κατά 100 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, παρά τη συνεχή αύξηση του αριθμού των πανεπιστημίων που συμμετέχουν σε αυτήν.  

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται στη θέση 401-600 της γενικής κατάταξης, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μεταξύ των 11 Ελληνικών Πανεπιστημίων που συμμετείχαν στην κατάταξη για το 2023. 

Η συνεχής και σημαντική διάκριση του Πανεπιστημίου Κρήτης στον ΣΒΑ4 «Ποιοτική Εκπαίδευση (SDG4 Quality Education)», παρά τον αυξημένο αριθμό των Πανεπιστημίων που συμμετέχουν, επιβραβεύει την προσπάθεια των μελών και των φοιτητών του, χάρις στην οποία το πανεπιστήμιό μας κατατάσσεται ανάμεσα στα 100 κορυφαία ιδρύματα παγκοσμίως.

Η συμβολή του Πανεπιστημίου Κρήτης σε 10 από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης αποτυπώνεται ως εξής:

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Impact Ranking στον σύνδεσμο: 

Impact Rankings 2023 | Times Higher Education (THE)

Περισσότερες πληροφορίες για τη σημαντική συνεισφορά του Πανεπιστημίου Κρήτης στη βιώσιμη ανάπτυξη είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: https://sdgs.uoc.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook