Σημαντικές οδηγίες για άτομα με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα

σημαντικές-οδηγίες-για-άτομα-με-χρόνι-1015072

Σημαντικές οδηγίες για άτομα με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου δίνει με δηλώσεις του ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης.

Ο καθηγητής στο Αττικόν μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή διαδικτυακή ενημέρωση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας που έγινε νωρίτερα σήμερα, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της για νέα δεδομένα και διαχείριση ασθενών.

Όπως επισημαίνει ο κ. Λουκίδης η ΕΠΕ ζητάει περιορισμό των σπιρομετρήσεων από τους πνευμονολόγους και να γίνονται μόνο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος, πχ προεγχειρητικά.

-Να περιοριστεί η χρήση των νεφελοποιητών στα νοσοκομεία και ειδικά στις λοιμώξεις. Όσον αφορά τη χρήση του νεφελοποιητή στο σπίτι, ο ασθενής τη συνεχίζει, εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα λοίμωξης. Αν υπάρχουν συμπτώματα λοίμωξης επικοινωνεί με τον πνευμονολόγο του και του δίνει άλλη αγωγή.

-Όποιος πάσχει από κορονοϊό και χρησιμοποιεί μάσκα ύπνου δεν την χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της λοίμωξης, πχ όσοι έχουν υπνική άπνοια.

-Οι ασθενείς με άσθμα δεν έχουν λόγο να διακόψουν την εισπνεόμενη κορτιζόνη και συνεχίζουν τη χρήση των βιολογικών παραγόντων.

-Ασθενείς που παίρνουν χρόνια οξυγονοθεραπεία στο σπίτι τη συνεχίζουν κανονικά (πχ ασθενείς με ΧΑΠ, πνευμονική ίνωση).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook