Σημανδηράκης στο δημοτικό συμβούλιο: Οι επιχειρηματίες των Χανίων να ξέρουν ότι θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο για τη δραστηριότητά τους

σημανδηράκης-στο-δημοτικό-συμβούλιο-1036686

Την κινητοποίηση των υπηρεσιών και τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής εν μέσω της πανδημικής κρίσης, ανέλυσε εκτός των άλλων στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης (δείτε ΕΔΩ) ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ο κ. Σημανδηράκης τόνισε ότι οι πολίτες κατά πλειοψηφία σεβάστηκαν τους κανονισμούς και ακολούθησαν τις οδηγίες. «Οι Χανιώτες μπήκαν σε έναν άλλον ρυθμό και άλλαξαν τελείως την εικόνα της πόλης. Μπροστά μας είναι η επόμενη μέρα και στο χέρι μας είναι πως θα αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού στην τοπική αυτοδιοίκηση» ανέφερε.

«Αντιμετωπίζουμε έναν μηδενισμό στο τουριστικό προϊόν και αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό συμπαρασύρει μια χιλιάδες θέσης εργασίας αλλά και συμπαρασύρει και άλλους επαγγελματικούς κλάδους» είπε ο Δήμαρχος Χανίων και συμπλήρωσε «χρέος μας είναι να προσπαθούμε να διεκδικήσουμε το μέγιστο δυνατό για να απαντήσουμε στις προκλήσεις των καιρών».

Έπειτα από αυτό, ο Δήμαρχος Χανίων ανέλυσε τα μέτρα που πήρε ο Δήμος για τη στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων ενώ ανακοίνωσε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να γίνει εισήγηση που θα αφορά ένα καθεστώς μόνιμης ρύθμισης οφειλών στον Δήμο Χανίων για το υπόλοιπο 2020. Επίσης αναφέρθηκε στη συνολική ελάφρυνση 50% στα δημοτικά τέλη από τις επιχειρήσεις και της λιμενικής ζώνης και των τουριστικών περιοχών (δείτε εδώ).

Περιορισμός των τετραγωνικών δραστηριοποίησης στο λιμάνι:

«Είναι ακόμα υπό εξέταση σε κεντρικό επίπεδο το συγκεκριμένο ζήτημα. Καλό θα είναι οι προτάσεις που γίνονται να στέκουν μεμονωμένα βάσει του τι ισχύει νομικά.

Οι επιχειρηματίες να ξέρουν ότι η δημοτική αρχή θα εξαντλήσει στο μέγιστο και στο σύνολο τα μέσα που έχουμε για να εξυπηρετήσουμε και να διευκολύνουμε τη δραστηριότητά τους. Όλες οι ελαφρύνσεις που κάναμε έχουν γίνει χωρίς να έχουμε μετακυλίσει στους πολίτες το κόστος. Να δείξουμε όλοι μαζί την υπευθυνότητα που πρέπει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης.Οι τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης

Παπαδογιάννης: Κάνω δημόσια πρόταση ώστε να γίνει μια προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ Δήμου, ΚΕΔΕ και κυβέρνησης ώστε να στηριχθεί το επιχειρήν που πλήττεται αυτή τη στιγμή. Συμφωνώ μαζί σας κύριε Δήμαρχε για τις ενέργειες που έχουν γίνει, να βοηθήσουμε τον κόσμο να βγει από τη δύσκολη κατάσταση.

Αρχοντάκης: Εμμένω στη θέση μου ότι τα μέτρα που πάρθηκαν από τον Δήμο είναι ανεπαρκή, διότι είναι δυσανάλογη σύγκριση που γίνεται με άλλους δήμους που έχουν συγκριτικά μικρότερο τουριστικό προϊόν. Ο Νομός Χανίων έχει ΑΕΠ 2.1 δις ευρώ και πάνω από το 50% υπολογίζεται ότι αφορά τον τουρισμό. Τα Χανιά φέτος θα στερηθούν 1 δις ευρώ. Ο Δήμαρχος πρέπει να δουλέψει και να συνομιλήσει με όλους τους αρμόδιους φορείς για να συνταχθεί από κοινού ένα συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης. Προτείνω καλοπροαίρετα ο Δήμος Χανίων να εργαστεί ώστε να έχει έτοιμο σχέδιο, όταν ξεκινήσουν και πάλι οι λειτουργίες της κοινωνίας.

Βάμβουκας: Εμείς προτείνουμε να γίνει περαιτέρω παραχώρηση δημόσιου χώρου στις επιχειρήσεις και να γίνει ένα πλαίσιο προετοιμασίας προς τους συγκεκριμένους χώρους με την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σαρρής: Στο συγκεκριμένο ζήτημα της πανδημίας, ο Δήμος Χανίων θα πρέπει να στέκεται ουσιαστικά δίπλα στους δημότες τους που το έχουν ανάγκη, παρέχοντας μάσκες παραδείγματος χάρη μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του.

Βουρλάκης: Αύριο βλέπουμε μια πρωτόγνωρη κρίση η οποία θέλει ανάλογη αντιμετώπιση. Πρέπει να δούμε πως θα διεκδικήσουμε το καλύτερο, δεν μπορεί να τσουβαλιάζει ο Δήμος όλους τους πολίτες, όπως το κάνει η κυβέρνηση. Με αυτές τις τακτικές δεν κερδίζει ο «μικρός» έναντι του μεγαλύτερου. Κάνατε μια σύσκεψη Δήμαρχε με τους φορείς και δεν καλέσατε το σύλλογο εργαζομένων στην εστίαση. Μεγάλο φάουλ. Εμείς προτείνουμε να γίνει χορήγηση έκτακτου επιδόματος στους δημοτικούς υπάλληλους.

Σε απάντηση αυτών, ο Δήμαρχος Χανίων είπε ότι έχει γίνει κάλεσμα για την ερχόμενη Τετάρτη και με άλλους φορείς, όπως και ο Σύλλογος της εστίασης. Δεν μπορούσε να γίνει ευρεία συνάντηση λόγω απαγορεύσεων και τεχνικής φύσεως θέματα.

Ρίζος: Την ώρα της πανδημίας είχαμε γιατρούς να μένουν όρθιοι και γιατρούς να απολύονται, το ΕΣΥ υποβαθμίστηκε όσο ποτέ άλλοτε. Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο, παράλληλα με την εξέλιξη της πανδημίας. Ο Δήμος έχει την ίδια πολιτική με την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, δεν ασχολείστε με τους εργαζομένους, μόνο με τους επιχειρηματίες. Τι κάνετε για αυτούς;

zarpanews.gr

One thought on “Σημανδηράκης στο δημοτικό συμβούλιο: Οι επιχειρηματίες των Χανίων να ξέρουν ότι θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο για τη δραστηριότητά τους

  1. Ρε πως θα χωράει ο κάθε αργόσχολος χανιώτης να κάνει τη βόλτα του στο τσιγγαναριό; συγγνώμη στο λιμάνι ήθελα να πω. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ? ΟΧΙ δεν θα τον ενοχλούν γιατί ποτέ δεν τον ενοχλούσαν στο λιμάνι. Σε άλλα σημεία στα χανιά δεν μπορείς κυριολεκτικά να περάσεις αλλά εκεί μούγγα – δεν πειράζει. Αντε κανένα ταξιδάκι στο εξωτερικό τώρα μπας και αντιγράψετε καμιά ιδέα χωριατες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook