Σημανδηράκης: «Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις στα σχολεία των Χανίων για τα παιδιά του Δήμου μας» | Photos

σημανδηράκης-θα-συνεχίσουμε-τις-παρ-1281488

Εικόνες από τα σχολεία του Δήμου Χανίων, δείχνοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, μια μέρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δημοσίευσε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Αναφέρει ότι στόχος των παρεμβάσεων ήταν τα σχολεία να γίνουν πιο ασφαλή και λειτουργικά και ενώ αποδέχεται πως δεν πρόλαβαν να γίνουν όλες οι παρεμβάσεις, υπόσχεται ότι η δημοτική αρχή δε θα σταματήσει, αλλά θα συνεχίσει ώστε σύντομα όλα τα παιδιά του Δήμου Χανίων, όπως αναφέρει, «να χαίρονται ένα όμορφο εκπαιδευτικό περιβάλλον».

Υπενθυμίζεται ότι εντός του καλοκαιριού διεξήχθησαν έργα ενεργειακής αναβάθμισης και βελτίωσης των σχολικών κτιρίων στα Χανιά, σε όλες τις βαθμίδες από νηπιαγωγεία μέχρι και λύκεια που περιλάμβαναν εκτεταμένες παρεμβάσεις.

Δείτε φωτογραφίες και την ανάρτηση του κ. Σημανδηράκη:

3 thoughts on “Σημανδηράκης: «Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις στα σχολεία των Χανίων για τα παιδιά του Δήμου μας» | Photos

  1. Δεν λέω, χρειάζονται αυτές οι παρεμβάσεις, πρέπει να γίνονται φρεσκαρίσματα κάθε χρόνο. Όμως με τα πλαστικά κοντέινερ στα δημοτικά σχολεία δήμαρχε τι θα γίνει?? Μιλάω για Παζινό, Χωραφάκια, Γαλατά κλπ. Είναι κρίμα μικρά παιδιά να βρίσκονται σε επικίνδυνα κτήρια. Οφείλει η παρούσα διοίκηση του δήμου να κλείσει αυτό το θέμα άμεσα για το καλό των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών που εργάζονται εκεί. Μιλάμε για κοντέινερ που στάζουν όταν βρέχει, χωρίς θέρμανση με κλιματιστικά άλλων δεκαετιών. Μιλάμε για σχολεία με εξωτερικές τουαλέτες, ακόμα!! Χτίστε νέα σχολεία τώρα

  2. Η λύση είναι σίγουρα νέα σχολεία σύγχρονων προδιαγραφών. Ας επισπεύσουν τις διαδικασίες με τα ΣΔΙΤ για τα σχολεία που έχουν προγραμματιστεί και ας γίνει και νέος προγραμματισμός για να καλυφθούν οι ανάγκες. Η ενεργειακή αναβάθμιση είναι μεγάλη ανάσα για τους μαθητές στα κτίρια που έχουν χτιστεί το 1975-85 (με νέα μόνωση, φωτισμό, κουφώματα, θέρμανση/ψύξη). Σε πολλές περιπτώσεις υλικά που αντικαταστάθηκαν (π.χ. κλιματιστικά 5ετίας από σχολεία) θα μπορούσαν με καλή διαχείριση από τον δήμο να καλύψουν άλλες ανάγκες με ελάχιστο κόστος. Αυτό που επείγει είναι να βρεθούν αίθουσες να στεγάσουν μαθητές. Στον Κουμπέ π.χ. (Γυμνάσια) οι αίθουσες δεν επαρκούν να στεγάσουν τους σχεδόν 450 μαθητές και ο δήμος άμεσα πρέπει να παρέμβει με μετατροπή χώρων που απελευθερώνονται λόγω της ενεργ. αναβάθμισης σε αίθουσες διδασκαλίας και να δώσει λύση.

  3. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ, ΒΑΨΙΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΓΚΟΥΓΚΛΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ? ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΟΓΙΕΣ?

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook