Σημανδηράκης: «Θα διεκδικήσω νέα εκλογή» – Τι είπε για Αγορά, πεζοδρόμια, αδέσποτα και κάμερες στην Παλιά Πόλη | Video

σημανδηράκης-θα-διεκδικήσω-νέα-εκλο-1457477

Στο Zarpa Radio 89.6 και τον Δημήτρη Παππά μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Σε μια συνέντευξη… περιπατητική, οι συντελεστές κατέβηκαν την οδό Τζανακάκη, μιλώντας για τα έργα που γίνονται στα Χανιά, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, τη Δημοτική Αγορά και την επιθυμία του δημάρχου να είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Δείτε παρακάτω, επιγραμματικά, τι είπε ο κ. Σημανδηράκης για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την πόλη και στο τέλος, ολόκληρη τη συνέντευξη σε βίντεο:

Τουριστικά λεωφορεία στην οδό Πλουμιδάκη

Τα λεωφορεία, εν αντιθέσει με την πρότερη κατάσταση επιβιβάζουν και αποβιβάζουν με λιγότερα προβλήματα. Δεν υπάρχει άριστη λύση, αν υπήρχε χώρος που να χωράνε θα είχαν ήδη μπει. Θεωρήσαμε ότι είναι προτιμότερο από το να έχουμε ένα τείχος λεωφορείων στην Αγορά. Ποτέ στο παρελθόν στα Χανιά δεν υπήρχαν θέσεις όπου μπορούσαν να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται πολιτισμένα. Και μόλις έγιναν παράπονα και επενέβη η τροχαία, για να τηρείται αυτό που λέει η ταμπέλα, ότι απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση λειτουργεί καλά.

Περίπτερα

Όλες οι άδειες περιπτέρων που λήγουν, δεν ανανεώνονται από τη δημοτική αρχή. Δεν έχουμε κάτι με τους ανθρώπους, αλλά είναι επιλογή μας γιατί θεωρούμε ότι τα περίπτερα δημιουργούν πρόβλημα στην κίνηση των πεζών.

Πολεμικό μουσείο

Θα περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου η χρήση του ακινήτου που ανήκει στην ΕΤΑΔ.  Έχουμε πει ότι εδώ θα γίνει το καινούριο δημαρχείο της πόλης. Είμαστε στη διαδικασία των όρων παραχώρησης με την ΕΤΑΔ.

Κυκλοφοριακό και κάμερες κυκλοφορίας στην Παλιά Πόλη

Εκπονείται μελέτη μετατροπής σε πεζόδρομο της οδού Τζανακάκη. Πλέον υπάρχει συνολική κυκλοφοριακή μελέτη στα Χανιά. Τον Οκτώβριο θα δει ο κόσμος έργα στη Χατζημιχάλη Γιάνναρη και τη Σκαλίδη και την πλατεία 1866 και τους γύρω δρόμους. Επίσης για όλο το κομμάτι της Παλιάς Πόλης – και βγάζουμε τον διαγωνισμό – θα τοποθετηθούν κάμερες που θα ελέγχουν τα οχήματα που μπαίνουν. Θα δικαιούνται να μπαίνουν οι κάτοικοι, τα οχήματα ασφαλείας και σε συγκεκριμένο ωράριο η τροφοδοσία. Οι κάμερες θα ελέγχουν την πινακίδα του οχήματος και όσοι δεν δικαιούνται να μπαίνουν, θα παίρνουν την κλήση σπίτι τους.

Πεζοδρόμια

Εγκρίναμε 4 εκατομμύρια για νέα πεζοδρόμια για την αποκατάσταση τους. Δεν αφορά τα 30 οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή του ΚΤΕΛ.

Πολεοδομία

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο είχαμε την έγκριση σύμβασης με τη ΔΕΠΑΝ για να στελεχώσουμε με εννέα μηχανικούς την πολεοδομία.

Δημοτικός Κήπος

Η σύμβαση προβλέπει παράδοση στις 15 Οκτωβρίου. Δεν θα προστεθεί τσιμέντο, όλα τα υλικά θα μπουν θα είναι φυσικά. Επίσης, είναι δημοτικός κήπος, όχι ζωολογικός. Στο δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα εγκρίναμε το σχέδιο του κήπου. Και ξαφνικά έγινε αυτός ο χαμός με τα ζώα. Επίσης με βάση τη σημερινή νομοθεσία δεν μπορούσε ο κήπος να έχει ζώα και ήταν γνωστό σε όλους. Όσοι ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα περισσότερο την υποκρισία τους αναδεικνύουν.

Αδέσποτα

Έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια όσα δεν έχουν γίνει τα προηγούμενα δεκαπέντε. Έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων. Έχουμε κάνει συγκεκριμένα βήματα, με στειρώσεις, αναδοχές και σημάνσεις. Τώρα τελείωσαν οι μελέτες για το καταφύγιο ζώων και θα το δημοπρατήσουμε τον επόμενο μήνα. Έχουμε και χρηματοδότηση 300.000 ευρώ, που δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό μας.

Πάρκινγκ και δημοτική αστυνομία

Ο μόνος φορέας σήμερα που έχει το δικαίωμα να ελέγχει παραβάσεις στο παρκάρισμα είναι η τροχαία. Μας πήρε ενάμισι χρόνο να πάρει όλες τις εγκρίσεις η ύπαρξη δημοτικής αστυνομίας στο οργανόγραμμα του δήμου. Γιατί όταν την κατάργησαν, την είχαν βγάλει και από το οργανόγραμμα. Αν έχουμε δημοτική αστυνομία θα είναι όλοι κερδισμένοι, το έχω πει σε όλους τους πολιτικούς. Αλλά δεν εγκρίνουν τις 49 θέσεις. Και έτσι όπως άκουσα τον κ. Βορίδη στην τελευταία συνομιλία που είχαμε, μάλλον θα αργήσουμε.

Δημοτική Αγορά

Το μεγάλο στοίχημα για τους επαγγελματίες είναι ο χρόνος αποπεράτωσης, το μεγάλο στοίχημα για τους Χανιώτες είναι να γίνει μια σωστή παρέμβαση που θα σέβεται το μνημείο. Είναι μια ομορφιά και έτσι θα διατηρηθεί μετά. Και όσοι σκέφτονται, άντε να τελειώσει και να ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία που έκαναν πριν, μάλλον θα απογοητευτούν. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τον κανονισμό λειτουργίας και θα σέβεται την ιστορικότητα. Ένα από τα καταστήματα θα διατεθεί ως γραφείο Αγοράς και θα υπάρχουν τρία συνεργεία, ένα καθαριότητας, ένα συντήρησης και ένα ασφάλειας που θα ελέγχει την εφαρμογή του κανονισμού και ποσοστό από τα μισθώματα θα πηγαίνει για την αμοιβή αυτών των ανθρώπων, ώστε αυτό που θα παραδοθεί , να συνεχίσει να υπάρχει και στη συνέχεια.

Τουρισμός

Η εικόνα που εισπράττω είναι ότι πάμε σε μια πολύ καλή χρονιά, αλλά το ζητούμενο είναι, ποιο θα είναι το καθαρό όφελος στο τέλος. Υπάρχει όμως και το πρόβλημα πως δεν υπάρχουν εργατικά χέρια στον τομέα του τουρισμού. Οι αποτιμήσεις ανεβαίνουν και αυτό φαίνεται στην αξία της γης, των ενοικίων. Αλλά η πόλη τείνει να γίνει αφιλόξενη με την αύξηση αυτή των ενοικίων.

Επανεκλογή

Βεβαίως και θα διεκδικήσουμε νέα εκλογή, θα θέσουμε υποψηφιότητα και ελπίζω τα αποτελέσματα της δουλειάς που έχει γίνει να μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε. Στις προηγούμενες εκλογές πολλοί μας αμφισβήτησαν, ότι δεν είναι δυνατόν να αναλάβουμε με πρόσωπα που δεν είχαν κατεβεί ποτέ στις εκλογές. Αλλά οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν και εμείς μπορεί να μην τα καταφέρνουμε πάντα, αλλά κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να βελτιώσουμε την πόλη. Και όχι να είμαστε αρεστοί, αλλά να είμαστε χρήσιμοι.

zarpanews.gr

15 thoughts on “Σημανδηράκης: «Θα διεκδικήσω νέα εκλογή» – Τι είπε για Αγορά, πεζοδρόμια, αδέσποτα και κάμερες στην Παλιά Πόλη | Video

  1. O πιο ευγενής Δήμαρχος και πραγματικά βλέπουμε την διαφορά στην πόλη! Προχώρα Δήμαρχε και μην ακούς όσους λένε το αντίθετο.

  2. όσοι τον συκοφαντούν θα έπρεπε να ντρέπονται. Ολοι οι Χανιώτες θα έπρεπε να είναι περήφανοι για το Δήμαρχο. Φαίνεται η διαφορά στη πόλη.

  3. Τι ακριβως αλλαξε ρε μαγκες? Το κυκλοφοριακο χαος? Η κακοι δρομοι? Ας μας εξηγησει ο δημαρχος πρωτα πως γινεται ολες οι περιοχες να κανουν ασφαλτοστρωσεις ολες τις εποχες του χρονου και στα Χανια η μοναδικη πολη που κανει δρομους κατακαλοκαιρο και δημιουργει το χαος?
    Πως εχει αφησει το παρκιγκ το υπαιθριο στην ΑΒΕΑ σκουπιδοτοπο και δεν μπορουν να ριξουν 10 φορτηγα πισα να μπορουν οι επισκεπτες της παλιας πολης να αφησουν τα αυτοκινητα τους?
    Ειναι ντροπη να γεμιζει ο δρομος χαλικια γιατι τα αυτοκινητα μπαινοβγαινοντας τα πετανε στον δρομο και το πεζοδρομιο με αποτελεσμα να ειναι για δικυκλα και ποδηλατα ακρως επικινδυνα.
    Δεν αμφισβητω τις προθεσεις του Δημαρχου αλλα καποτε θα πρεπει να σταματησουμε να σκεφτομαστε αποκλειστικα Χανιωτικα αλλα και λιγο ΒορειοΕυρωπαικα αν θελουμε να διορθωσουμε την ποιοτητα και την ασφαλεια στην πολη!
    Οσο για τους ανα 5 λεπτα χειροκροτητες των Δημαρχων κατα επαγγελμα…
    μαλλον δεν εχετε παει πουθενα εκτος κρητης

  4. Ρε 0,60αριδες, τι νομιζετε οτι ειναι εδω? Google maps να προμοταρετε το μαγαζι σας με fake κριτικες της μιας γραμμης?
    Ρε ξεροτηγανα τους κοβεις κανενα μεροκαματο τουλαχιστον ή τσαμπα το κανουν? Μηπως τους εχεις ταξει κανενα γαμο? Ικανο σε εχω.

  5. Έτσι όπως τα έκανες στο κέντρο με την κίνηση από τους ποδηλατοδρομους,δεν σε βλέπω να κερδίζεις ξανά.Κριμα γιατί είσαι νέος,θα μπορούσες να παραξεις έργο,αλλά τα έκανες μαντάρα.

  6. Φανταστικη λογικη ρε δημαρχε,λες τα περίπτερα δημιουργούν πρόβλημα στην κίνηση των πεζων στα πεζοδρόμια.Οι ποδηλατοδρομοι σου τι κάνουν στα αυτοκίνητα,στους πεζούς,στην τροφοδοσία,στα καταστηματα;Ε;

  7. Εγώ ακόμα δεν έχω δει σοβαρό τελειωμένο εργο απο δήμο ακόμα.
    δημοτική αστυνομία είναι τέλειος άκυρο. Αφού είχε ακουστεί ότι περνούν λαδοματα από παντού και κάνανε τα στραβά μάτια σε αμάξια καταστημάτων και φίλων.

  8. Έχει πλάκα αυτό που γίνεται με τα σχόλια. Λεβεντιά, ο καλύτερος που έχει περάσει, ντροπη να τον συκοφαντούν κλπ.
    Συνεχίστε έτσι γίνεστε όλο και πιο γραφικοί.

    Έχουμε και λέμε.
    Αν ο σημανδηρακης είχε μια σοβαρή αντιπολίτευση και όχι τους πουθεναδες θα είχε γυρίσει στο χωριουδάκι του ήδη. Τόση επικοινωνία, φωτογραφίες, ψευτοπαρουσιασεις είχαμε να δούμε από τον καιρό του Νώε. Θα του πιστωθει η αγορά αν τελειώσει ομαλά, θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα με αυτό που κάνει στον δημοτικό κήπο. Κατά αλλά πολύ μικρό δικό του έργο και πολυ κακοί αι αλαζόνες συνεργάτες.
    Στην πολεοδομία τι γινεται αλήθεια δημαρχε; έχεις εικόνα πως ταλιπωρουμαστε μηχανικοί και πολίτες και αν υπάρχουν συναλλαγές και διευκολυνσεις;
    Το κυκλοφοριακο έχει χειροτερευσει και οι περιαστικες περιοχές έχουν εγκαταλειφθει.
    Ξαναλεω αντιπολίτευση υπαρχει ή βαριουνται.Γιατι αν βαριούνται υπάρχει και η παραιτηση.Ψηφισα σημανδηρακη δεύτερη κυριακη, δε θα τον ξανάψηφίσω.

  9. Είμαι Χανιώτης και ζω αρκετά χρόνια εκτός Κρήτης. Από το 2015 και μετά, κάθε καλοκαίρι που έρχομαι για διακοπές, βρίσκω την πόλη κάθε χρόνο και χειρότερη. Από έλλειψη καθαριότητας, ανούσιους ποδηλατόδρομος, κατάργηση θέσεων στάθμευσης, φάρδεμα πεζοδρομίων χωρίς λόγο, κλπ.. Απογοήτευση.

  10. ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΤΙΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ; ΠΠΥ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ;
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑΣ ΙΚΑΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΑΠΕΧΩ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΩ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.
    ΤΕΛΟΣ, ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΡΑΣΣΟΣ!!!!ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook