Σημανδηράκης: Ο Διγαλάκης λέει ψέματα για το Κολυμβητήριο, είναι εκπρόσωπος του Αυγενάκη στα Χανιά – Αποκαλυπτικές δηλώσεις

σημανδηράκης-ο-διγαλάκης-λέει-ψέματα-1496018

Την ίδρυση και λειτουργία δημοτικού κολυμβητηρίου στα Κουνουπιδιανά επιδιώκει ο Δήμαρχος Χανίων που κατηγορεί ανοιχτά την γενική γραμματεία αθλητισμού για «παλινοδίες» και τον πρώην πρύτανη και νυν βουλευτή, Βασίλη Διαγαλάκη για ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις που υπονομεύουν την προοπτική αποκατάστασης της αθλητικής υποδομής.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, μιλώντας στο ZAPRA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη, χαρακτήρισε τον Βασίλη Διγαλάκη ως «εκπρόσωπο του Αυγενάκη στα Χανιά» ενώ καταλόγισε και στους δύο ευθύνες για αναίτιες καθυστερήσεις στην δημοπράτηση του έργου, δεδομένου ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει ολοκληρώσει τις μελέτες.

«Παρακολουθούμε τις παλινοδίες της γενικής γραμματείας αθλητισμού σε σχέση με την προγραμματική σύμβαση με το Πολυτεχνείο Κρήτης, παρακολουθουμε δηλώσεις οι οποίες κάθε άλλο παρά αναδεικνύουν το πρόβλημα και μεταθέτουν τις ευθύνες στον Δήμο, ακούμε ψεύδη τα οποία αναπαράγονται... » σημείωσε ο κ. Σημανδηράκης, ξεκαθαρίζοντας πως ο Δήμος Χανίων επίσημα, εγκαίρως και εγγράφως έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις: «Θεωρούμε και αποδείξαμε με την ιστορία του ποδηλατοδρομίου ότι είμαστε σε θέση να ξεπερνάμε τα προβλήματα, να βρίσκουμε χρηματοδοτήσεις και να δίνουμε λύσεις σε θέματα δεκαετιών και το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και με το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι μετά από την απαραίτητη συνεννόηση με την γενική γραμματεία αθλητισμού και κυρίως με το Πολυτεχνείο».

Κληθείς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις ως προς το τι εννοεί, σημείωσε:

«Όποιος παρακολουθήσει την ιστορία αυτή, θα διαπιστώσει ότι κάπου υπάρχει ένα λογικό κενό. Και τι εννοώ; Ότι η προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί αφορούσε κάποια συγκεκριμένα παραδοτέα που είχαν να κάνουν με την αποκατάσταση και την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου. Κάποια στιγμή ο κ. Αυγενάκης επισκέφθηκε το Πολυτεχνείο και ζήτησε επιπλέον μελέτες, τις οποίες δεν τις προέβλεπε η συγκεκριμένη προγραμματική. Το Πολυτεχνείο απάντησε ότι πρέπει να συναφθεί άλλη προγραμματική για το συγκεκριμένο ζήτημα και έκτοτε η κατάσταση φαίνεται να είναι θολή.

Γνωρίζω όμως ότι οι μελέτες είναι ολοκληρώμενες από τη μεριά του Πολυτεχνείου».

Σε ερώτηση αν έχουν παραληφθεί οι μελέτες από την γ.γ.,  σημείωσε πως ούτε και αυτό είναι ξεκάθαρο, «το σίγουρο όμως είναι ότι ενώ οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί, μπαίνουν κι άλλες μελέτες για το κλειστό αθλητικό κέντρο και για τον στίβο ρίψης. Μπαίνουν νέα ζητήματα. Θέτω ευθέως λοιπόν εγώ το ερώτημα, γιατί δεν ολοκληρώνουν την διαδικασία, να δημοπρατηθεί το έργο εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση όπως ακούμε και στην συνέχεια να ανοίξουν το άλλο ζήτημα το κλειστού αθλητικού κέντρου και του χώρου ρίψης».

Προχωρώντας ανέφερε ότι «Εδώ μπαίνει λοιπόν η πολιτική σκοπιμότητα, το ζήτημα αναζήτησης υπευθύνου, αυτό έκανε ο κ. Διγαλάκης σε πρόσφατη συνέντευξη όπου υποστήριξε ότι ο Δήμος Χανίων -και φωτογράφισε κι εμένα προσωπικά-  βάζει εμπόδια σε αυτήν την διαδικασία και μάλιστα το έκανε λέγοντας ψεύδη. Είναι ψευδές για παράδειγμα το ότι η γενική γραμματεία χρηματοδοτεί αθλητικές υποδομές τις οποίες αυτοδιαχειρίζεται. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η χρηματοδότηση του κλειστού αθλητικού χώρου στην Κίσσαμο, στο Καστέλι, του οποίου την ανακατασκευή χρηματοδοτεί η γενική γραμματεία. Δεν φαντάζομαι ο κ. Διγαλάκης με τον κ. Αυγενάκη να έχουν φιλοδοξία να διαχειριστεί το ΕΑΚ το κλειστό στην Κίσαμο; Προφανώς όχι».

Συνεχίζοντας εκτίμησε πως «ο κ. Διγαλάκης, είναι ο εκπρόσωπος και η φωνή του κ. Αυγενάκη στα Χανιά. Και αυτό με θλίβει και με λυπεί, όχι αυτό καθαυτό το γεγονός -είναι δικαίωμά του- με θλίβει η διαχείριση του θέματος αυτού που έχει αναλάβει.

Εφόσον βλέπουμε ότι αυτή η διαδικασία έχει βαλτώσει, ο Δήμος Χανίων δηλώνει παρών ακόμα και για την χρηματοδότηση του έργου, κυρίως όμως θεωρούμε ότι ο Δήμος Χανίων έχει το μέγεθος έχει την δυνατότητα και μπορεί κυρίως να λειτουργήσει ένα δημοτικό κολυμβητήριο.

Έφτασε η ώρα ο Δήμος Χανίων να αποκτήσει δημοτικό κολυμβητήριο και αυτό θα είναι μια απόφαση του Πολυτεχνείου Κρήτης και όχι του κυρίου Διγαλάκη και του κυρίου Αυγενάκη.» τόνισε ο κ. Σημανδηράκης.

Ιταλικοί Στρατώνες – Πρώην ΙΚΑ – Στρατόπεδο Μαρκοπούλου

«Τα Χανιά μπαίνουν σε μια περίοδο μεγάλων έργων. Του χρόνου τέτοια εποχή θα είναι εγκατεστημένος ο εργολάβος στην Χατζη Μιχάλη Γιάνναρη, στην Σκαλίδη, στην πλατεία 1866, στα 30 αυτά οικοδομικά τετράγωνα. Το κέντρο των Χανίων πραγματικά θα είναι ένα εργοτάξιο και θα δημιουργήσει πρόβλημα στους κατοίκους αλλά το βλέμμα θα είναι στην επόμενη μέρα και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό» τόνισε ο κ. Σημανδηράκης ενώ προανήγγειλε θετικές εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα σε τρία θέματα που είναι χρόνια σε εκκρεμότητα για τον Δήμο:

Ιταλικοί Στρατώνες: «Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκτίμησης του κόστους αποκατάστασης από την ΕΤΑΔ και θεωρώ ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε την υπογραφή της σύμβασης» ανέφερε.

Για το πρώην ΙΚΑ σημείωσε: Περάσαμε όλη την διαδικασία από τον ΕΦΚΑ με αρκετές γραφειοκρατικές διαδικασίες και είχαμε την έγκριση από το νομικό τμήμα του ΕΦΚΑ ώστε να υπάρξει παραχώρηση.

Για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Βρισκόμααστε απολύτως στην τελική ευθεία, θεωρώ ότι είναι θέμα εβδομάδων να ολοκληρώσουμε την διαδικασία. Θεωρώ ότι στον βωμό της πολιτικής εκμετάλλευσης του κάθε θέματος ξεχωριστά έγιναν και ξεχωριστές φιέστες. Εμείς θα κάνουμε τις ανακοινώσεις στη βάση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων» τόνισε.

«Θα χρειαστούμε και δεύτερη θητεία»

Ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει και δεύτερη θητεία στο τιμονι του Δήμου με ένα πιθανότατα διευρυμένο ψηφοδέλτιο αλλά με τον ίδιο κορμό:

«Θα χρειαστούμε και την επόμενη θητεία, θα αλλάξει η εικόνα της πόλης και θα λυθούν θέματα τα οποία εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες.Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, μια εξαιρετική συνεργασία με τα Υπουργεία όποτε έχει χρειαστεί, στη βάση όμως μιας σοβαρής προεργασίας που έχει γίνει από τη μεριά του Δήμου Χανίων.Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων σε όλη τη δημοτική ομάδα» τόνισε.

Για τους υποψηφίους του συνδυασμού του ανέφερε:

«O κορμός θα είναι ο ίδιος, από κει και πέρα αξιολογούνται πρόσωπα, αν ταιριάζουν στον τρόπο που λειτουργεί η δημοτική μας ομάδα και αυτός ο τρόπος είναι ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος»

Σε σχέση με την απειρία που τους καταλόγιζαν προεκλγογικά, απάντησε: «Ακούσαμε πολλά προεκλογικά, αυτό που δεν θέλω να ακουστέι ποτέ ειναι να αμφισβητήσει την εντιμότητά μας, την εργατικότητά μας και την ομαδικότητά μας. Αυτά τα τρία προσπαθούμε να διασφαλίσουμε και να εγγυθούμε τους πολίτες. Αυτά τα τρία συστατικά θεωρώ ότι είναι τα βασικότερα»

«Τα Χανιά αλλάζουν»

Σε σχέση με τα προβλήματα της καθημερινότητας, παραδέχτηκε ότι πάντα θα υπάρχουν αλλά «καλό είναι οι πολίτες να δουν την μεγάλη εικόνα. Αν δει κανείς την τροχιά των Χανίων και την δυναμική που έχουν αποκτήσει σε πολλούς δείκτες, θα καταλάβει ότι πλέον μπαίνουν ζητήματα και θέματα που αφορούν μεγαλύτερες πόλεις, ή που τουλάχιστον δεν αφορούσαν τα Χανιά μέχρι πρότινος. Τα Χανιά αλλάζουν και το στοίχημα για τον Δήμο Χανίων είναι εάν θα βάλει αυτός το πλαίσιο της αλλαγής ή αν θα αλλάξουν άναρχα, χωρίς κατεύθυνση. 

zarpanews.gr

One thought on “Σημανδηράκης: Ο Διγαλάκης λέει ψέματα για το Κολυμβητήριο, είναι εκπρόσωπος του Αυγενάκη στα Χανιά – Αποκαλυπτικές δηλώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook