Σημανδηράκης: Η δημοτική αρχή καταδικάζει την επανακατάληψη στον Λόφο Καστέλι

σημανδηράκης-η-δημοτική-αρχή-καταδικ-970145

«Δεν θα είναι σύμμαχος της κατάληψης στα κτίρια του Πολυτεχνείου στο Λόφο Καστέλι ο Δήμος Χανίων», τόνισε ο δήμαρχος κατά τη συνδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα, Τετάρτη.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης ξεκαθάρισε οτι η δημοτική αρχή καταδικάζει την επανακατάληψη στον Λόφο Καστέλι και αποδέχθηκε οτι το Πολυτεχνείο έχει δικαίωμα να αυτοορίζει την περιουσία του. Όμως ο Δήμος Χανίων, τόνισε, θα συνεχίσει να έχει την άποψή του για τον δημόσιο χαρακτήρα των κτιρίων στο λόφο Καστέλι, την οποία δύναται να υιοθετήσει και το Πολυτεχνείο.

Μιλώντας για την κατάληψη, είπε οτι η επιθυμία της κοινωνίας είναι διαφορετική, ενώ η μειοψηφία των καταληψιών προσπαθεί να επιβάλει την άποψή της αγνοώντας κάθε έννοια κράτους δικαίου.

Ακόμη, είπε:

«Αυτό που μπορεί να κάνει ο Δήμος στο πλαίσιο του νόμου είναι να χρησιμοποιήσει το μοναδικό εργαλείο που έχει, τον χωροταξικό σχεδιασμό, από την στιγμή που το νομικό και θεσμικό πλαίσιο το επιτρέπει. Το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ξεκάθαρο οτι επιθυμεί δημόσιο χαρακτήρα, όμως δεν θα φτάσει σε καμία ακρότητα, ούτε αμφισβήτηση της νομιμότητας.

Η τροπή που έχει πάρει οφείλει να φέρει όλους ενώπιον των ευθυνών τους, αφού το σύστημα φορέων της πόλης επέτρεψε μία δημόσια περιουσία να τεθεί ξανά σε καθεστώς πλήρους παρανομίας και αβεβαιότητας. Η εξέλιξη αυτή πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους σαν κοινωνία.»

Ο Γρηγόρης Αρχοντάκης συμφώνησε με τον δήμαρχο, επισημαίνοντας οτι η κατάληψη είναι κατακριτέα.

Ο Γιάννης Σαρρής έκανε λόγο για μεθόδευση από τον Βασίλη Διγαλάκη, που είχε σαν αποτέλεσμα το δίλημμα πόλωσης «Ξενοδοχείο ή κατάληψη». Επισήμανε οτι η παράταξή του ήταν από τις πρώτες που αντιτάχθηκαν στο δίλημμα, με τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να ενώνονται πλέον σε έναν κοινό δρόμο, στην προστασία των μνημείων και την αξιοποίησή τους πέρα από το δίλημμα.

Χαιρέτισε το γεγονός οτι έφυγε η αστυνομία από τον χώρο και είναι ανοικτός για τους Χανιώτες, όμως τόνισε οτι η επανακατάληψη δεν διευκολύνει κανέναν και οδηγεί ξανά στο ίδιο ψευτοδίλημμα. Έτσι, συμπλήρωσε οτι το κύριο πρόβλημα της πόλης δεν είναι οι καταλήψεις, αλλά οι εγκαταλείψεις, με σημαντικά και ιστορικά κτήρια να αφήνονται στη μοίρα τους να ρημάξουν».

Από την πλευρά του, ο Ευτύχης Δαμιανάκης ζήτησε να έρθει το θέμα ως μεμονωμένο στη Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ καλό θα ήταν να επιβεβαιωθεί ξανά η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου επί του θέματος.

zarpanews.gr

One thought on “Σημανδηράκης: Η δημοτική αρχή καταδικάζει την επανακατάληψη στον Λόφο Καστέλι

  1. Στην εκκένωση κυρ Δήμαρχε κατέβηκαν στο δρόμο 3000 άτομα, κρυφά και με άκρα μυστικότητα 200 άτομα μέρα μεσημέρι άνοιξαν την αυλή. Άραγε που είναι αυτή η μειοψηφία? Μήπως να μιλάμε και για μειοψηφίες που διοικούν? Γιατί ουτε καν την πλειοψηφια των Δημοτικών Συμβουλών δεν έχετε, μη μιλουσαμε τώρα για αποχή στις εκλογές. Επίσης κυρ Δήμαρχε μειοψηφία δεν είστε εσείς που κλείνετε το μάτι στη μπιζνα ή αυτοί που την τρέχουν?
    Αφήστε λοιπόν τα δακρυα και κοιτάξτε με πραξεις (αν μπορείτε) πως θα αξιοποιηθεί ο Λόγος και πως θα παραμείνει Δημόσιος!!!! Γιατί 9 μήνες τώρα δεν κάνατε τίποτα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook