Σημανδηράκης για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ: «Δουλεύουμε, για μια πόλη προσπελάσιμη και προσβάσιμη σε όλους» | Video

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία επισημαίνει ότι ο δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας καθορίζεται κυρίως από την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο και τον σεβασμό στο αναφαίρετο δικαίωμα για ισότιμη συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες της καθημερινότητας.

“Για κάποιους ανθρώπους όλα αυτά δεν είναι αυτονόητα είναι διεκδικήσεις. Διεκδικήσεις, που βρίσκουν εμπόδια και πολλές φορές απαξιώνονται”, τονίζει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χανίων, αναφέροντας ότι στον Δήμο Χανίων τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πρόοδος, η οποία, ωστόσο, δεν είναι αρκετή.

“Υπάρχουν πολλά ακόμα, που πρέπει να γίνουν, ώστε κάθε άτομο με αναπηρία να μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει όλα όσα δικαιούται και αξίζει. Στον Δήμο Χανίων σε αυτή τη κατεύθυνση δουλεύουμε, για μια πόλη προσπελάσιμη και προσβάσιμη σε όλους, για να αποκτήσουν όλοι οι συνάνθρωποι μας το αυτονόητο”, συμπληρώνει ο κ. Σημανδηράκης, καλώντας όλους τους συμπολίτες μας αφενός να διαδώσουν το μήνυμα αλληλεγγύης της σημερινής ημέρας, αφετέρου σε καθημερινή βάση να διαδίδουν το μήνυμα του σεβασμού, με πράξεις. “Για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, για τα Χανιά”, καταλήγει στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Χανίων.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε το μήνυμα του Δημάρχου Χανίων στη νοηματική γλώσσα.
zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλησπέρα το γραφείο του κυρίου Σημανδηρακη στον προεκλογικό αγώνα να θυμίσουμε ότι βρίσκονταν σε όροφο που δεν ήταν προσβάσιμο σε ΑμεΑ, και η ομιλία του στις Βρυξέλλες όποιος την βρει και την διαβάσει προσβάλει το αναπηρικό κίνημα της πόλης μας και πρέπει να ζητήσει δημοσίως συγνώμη….Ευχαριστώ πολύ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ