Σημανδηράκης: Δεν υπάρχει φόβος από την αλλαγή του σχεδιασμού στην ανάπλαση της οδού Τζανακάκη

σημανδηράκης-δεν-υπάρχει-φόβος-από-τη-1011161

Απάντηση σχετικά με τα όσα επισημάνθηκαν από τον πρώην Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, για «ακύρωση του σχεδιασμού για την ανάπλαση της οδού Τζανακάκη (δείτε ΕΔΩ)«, έδωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Συγκεκριμένα, το θέμα συζητήθηκε κατά την παρουσίαση της πρότασης για τη διαμόρφωση πράσινης διαδρομής και ποδηλατόδρομου στον άξονα των οδών Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Σκαλίδη και Πειραιώς, όπου έγινε γνωστή η διαμόρφωση της ανάπλασης των κεντρικών σημείων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, απάντησε στα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Βάμβουκας με δημόσια τοποθέτησή του, αλλά και στις ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων γενικά, λέγοντας πως όντως «η υφιστάμενη μελέτη για την ανάπλαση της οδού Τζανακάκη, όντως δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε σχεδιαστεί. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει φόβος να χαθούν τα κονδύλια που έχουν κατοχυρωθεί», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης.

«Δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση για πεζοδρόμηση της Τζανακάκη»

Μάλιστα, υπογράμμισε ρητά ότι «δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση που να εξαγγέλλει την πεζοδρόμηση της Τζανακάκη, ωστόσο το σκεπτικό μας είναι η ανάπλαση να προκύψει μετά από μια συνολική μελέτη για όλη την περιοχή, που θα περιλαμβάνει και το νέο Δημαρχιακό μέγαρο, αλλά και τις αναπλάσεις στον Δημοτικό Κήπο και το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας».

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι «οποιαδήποτε άλλη ώριμη και τεκμηριωμένη μελέτη έρθει υπόψιν μας, θα την προχωρήσουμε».

Ο κ. Σημανδηράκης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι αλλάζει ο τρόπος που ο Δήμος παρεμβαίνει με τις αναπλάσεις των δημόσιων χώρων και αυτό δίνει και στον πολίτη τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στους κανόνες.

Ο Δήμαρχος κλείνοντας, έδωσε τις κατευθύνσεις ώστε να καταφέρει ο Δήμος να πετύχει τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση στα χρήματα που δίνονται για αυτούς του σκοπούς:

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στην χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, ενώ μετά από την τελευταία επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, υπάρχει δυνατότητα να απορροφηθούν περισσότερα χρήματα με νέες μελέτες. Υπάρχει αύξηση στα κονδύλια και είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο για τα χρήματα που διατίθενται από ευρωπαϊκά κονδύλια για την ανάπτυξη».Βάμβουκας: Κάντε την ανάπλαση και μετά την προσαρμόζετε

Από τη μεριά του ο πρώην Δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας ανέφερε ξανά την απορία του γιατί δεν μπορεί ο Δήμος να προχωρήσει το έργο όπως το οραματίστηκε η προηγούμενη δημοτική αρχή, περιμένοντας πότε θα ολοκληρωθούν όλα τα υπόλοιπα έργα στην περιοχή.

«Ας γίνει η ανάπλαση όπως την καταθέσαμε εμείς και όταν ολοκληρωθούν και η κατασκευή του νέου Δημαρχείου και η ανάπλαση Κήπου και Πάρκου, τότε ας γίνουν κατά τόπους παρεμβάσεις προς τη νέα κατεύθυνση. Πάντως να μη στερηθούν οι πολίτες την ανάπλαση που θα βελτιώσει την καθημερινότητά τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τάσος Βάμβουκας.

Τελικά, η εισήγηση για την ανάπλαση των δρόμων (εκτός της Τζανακάκη) υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό συμβούλιο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook