Σημανδηράκης: Χωρίς επιβάρυνση για τον Δήμο Χανίων η αποκατάσταση της Αγοράς

σημανδηράκης-χωρίς-επιβάρυνση-για-το-970916

Με πόρους μόνο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, που υπολογίζεται να κοστίσει περί τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό ανακοινώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, όπου εγκρίθηκε ομόφωνα η δημοπράτηση για την κατασκευή του έργου: «Άρση ετοιμορροπίας και αποκατάσταση φθορών λόγω θεομηνίας της Δημοτικής Αγοράς Χανίων».

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης υπάρχει δέσμευση και του Πρωθυπουργού και του Περιφερειάρχη για να ενταχθεί το έργο της Δημοτικής Αγοράς αποκλειστικά από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Δήμου Χανίων.

«Θεωρώ ότι είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το έργο και το μεγάλο έργο της ανακατασκευής, καθώς δεν θα επιβαρυνθούν οι δημότες των Χανίων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης.

Τόνισε δε ότι έγινε το αίτημα από τους καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς, να καθυστερήσει το κλείσιμο της Αγοράς και η έναρξη εργασιών να ξεκινήσει το 2022, στην οποία προβλέπεται αναστολή λειτουργίας για τα καταστήματα για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Ξανθουδάκης, είπε ότι αυτή την περίοδο συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης, ενώ μένει να εγκριθεί και επίσημα η χρηματοδότηση. Μετά τέλος της καλοκαιρινής περιόδου του 2021, θα έχει βρεθεί ανάδοχος και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες, συμπλήρωσε.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook