«Σήμα κινδύνου» από τον Δήμο Χανίων για να μην μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Πάρκινγκ της «Κύδων ΑΕ»

σήμα-κινδύνου-από-τον-δήμο-χανίων-γι-903625

Έκκληση βοηθείας και στους τέσσερις βουλευτές Χανίων

Αδυναμία να καταβάλει τους μισθούς στους εργαζομένους της, φαίνεται πως παρουσιάζει η δημοτική επιχείρηση Κύδων Α.Ε. για τον μήνα Απρίλιο, ως αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, που «έκλεισαν» και το δημοτικό πάρκινγκ της Περίδου, με κίνδυνο οι υπάλληλοι να μείνουν απλήρωτοι εν μέσω της πανδημικής κρίσης.

Οι εργαζόμενοι και όσοι διατηρούν έμμισθη θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, πληρώθηκαν κανονικά τον Μάρτιο από τα ταμεία της εταιρίας, ωστόσο το lockdown του τελευταίου μήνα έχει προκαλέσει μηδενικό τζίρο και χωρίς ισχυρό αποθεματικό, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι.

Μάλιστα, η νομική μορφή της επιχείρησης (δημοτική Ανώνυμη Εταιρία – Α.Ε.) δεν προβλεπόταν στους ΚΑΔ, ώστε οι υπάλληλοί της να ενταχθούν στους δικαιούχους του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ, παρότι έκλεισαν για λόγους πρόληψης κατά της πανδημίας.

Σα να μην έφτανε αυτό, η νομοθετική ρύθμιση που βγήκε για τους δήμους, ώστε να μπορούν να πληρώνουν όπου υπάρχει ανάγκη, -με τη μορφή επιχορήγησης- τις δημοτικές τους επιχειρήσεις, τα νομικά πρόσωπα και τους κοινωφελείς οργανισμούς τους, δεν περιλαμβάνει τον κωδικό των δημοτικών Ανώνυμων Εταιριών (Α.Ε.), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δοθεί λύσει ούτε με αυτόν τον τρόπο.

Έκκληση στο Υπουργείο Εσωτερικών – Επιστολές στους βουλευτές Χανίων

Τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τις πληροφορίες του zarpanews.gr, γίνονται συνεχείς διεργασίες και υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα.

Παρότι οι υπηρεσιακοί αναγνώρισαν από την πρώτη στιγμή το κενό και προωθούν ως λύση την ένταξη και του κωδικού των δημοτικών Α.Ε. -είναι μόλις 12 σε όλη την Ελλάδα- στη νομοθετική ρύθμιση της επιχορήγησης των Δήμων στις εταιρίες του, εκκρεμεί ακόμα η απόφαση από την πολιτική ηγεσία.

Παράλληλα, η διοίκηση της «Κύδων Α.Ε.» έχει στείλει επιστολές όπου γνωστοποιεί το πρόβλημα και στους τέσσερις βουλευτές Χανίων, ενώ ζητά τη συνδρομή τους ώστε να δοθεί λύση εγκαίρως και να μην μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, εν μέσω της κρίσης αυτής. Ενήμεροι επίσης είναι και όλοι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Χανίων, επίσης με ανάλογες επιστολές.

Εντωμεταξύ και παράλληλα με τα ανωτέρω, η εταιρία γνωστοποίησε ότι ο υπέργειος Δημοτικός Σταθμός Αυτοκινήτων στην Περίδου, θα ξεκινήσει και πάλι την λειτουργία του

τη Δευτέρα 04 Μαΐου 2020, με το ωράριο που είχε πριν κλείσει λόγω κορονοϊού.

Περικλής Κουκλάκης – zarpanews.gr

5 thoughts on “«Σήμα κινδύνου» από τον Δήμο Χανίων για να μην μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Πάρκινγκ της «Κύδων ΑΕ»

  1. Τόσα εκατομμύρια τσεπώνει εκβιαστικά ο δήμος από τα «δημοτικά τέλη» μέσω της απειλής διακοπής ρεύματος από την ΔΕΗ. Ας δώσει και σε αυτούς κάτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook