Σηκώθηκαν πολεμικά από την Κρήτη για να αναχαιτίσουν «ύποπτο» αεροσκάφος | Συναγερμός στο ΝΑΤΟ

σηκώθηκαν-πολεμικά-από-την-κρήτη-για-ν-784527

«Κόκκινος» συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στην Ιταλία αλλά και στο ΝΑΤΟ όταν αεροσκάφος από την Ισπανία που κατευθυνόταν στην Κρήτη έχασε την επαφή με τις Ιταλικές αρχές και κάθε επικοινωνία.

Όπως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις υπό το φόβο το αεροσκάφος να έχει καταληφθεί από τρομοκράτες οι οποίοι θα μπορούσαν να το οδηγήσουν σε πτώση και να προκαλέσουν θύματα, απογειώθηκαν, σύμφωνα με Ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δυο Eurofighter F-2000 της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας για αναγνώριση και ενδεχομένως κατάρριψη εάν το «ύποπτο» αεροσκάφος δεν ανταποκρινόταν στις οδηγίες.

Τα πολεμικά αεροσκάφη απέκτησαν οπτική επαφή ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι η επικοινωνία με το έδαφος χάθηκε εξαιτίας τεχνικού προβλήματος του πολιτικού αεροπλάνου.

Να θυμίσουμε ότι και στην Ελλάδα ζήσαμε παρόμοιο περιστατικό, με δραματική όμως κατάληξη. Η πτήση 522 των Κυπριακών αερογραμμών Helios Airways ήταν ένα Boeing 737-31S που συνετρίβη στις 14 Αυγούστου 2005 στις 12:04 στο Γραμματικό Αττικής. Σκοτώθηκαν 115 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος.

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook