«Σήκωσαν γιγάντια σημαία για να προκαλέσουν»: Η αντίδραση των Τούρκων στη σημαία στο Καστελόριζο

σήκωσαν-γιγάντια-σημαία-για-να-προκα-1126046

Για… προβοκάτσια κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος, αναφορικά με τη σημαία ύψους 40 μέτρων που κυματίζει από νωρίς το πρωί στο Καστελλόριζο (δείτε ΕΔΩ την ανταπόκριση του zarpanews.gr από το ακριτικό νησί).

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Safak, σχολιάζοντας το γεγονός κάνει λόγο για νέα πρόκληση από πλευράς της Ελλάδας. «Και πάλι πρόκληση από την Ελλάδα: σήκωσαν γιγαντιαία ελληνική σημαία για να προκαλέσουν» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Μάλιστα, το κείμενο συνοδεύεται και από φωτογραφία, στην οποία φαίνεται η ελληνική σημαία από τα τουρκικά παράλια.

«Και πάλι πρόκληση από την Ελλάδα: σήκωσαν γιγαντιαία ελληνική σημαία για να προκαλέσουν», ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ στην εν λόγω εφημερίδα, όπου, μάλιστα, φιλοξενούνταν και δηλώσεις του δημάρχου του Kας, Μουτλού Ουλουτάς, ο οποίος προέρχεται από το κόμμα του Ερντογάν.

«Αυτή η γιγαντιαία σημαία της Ελλάδας στο νησί είναι πρόκληση», δήλωσε ο Ουλουτάς, ο οποίος εν συνεχεία υποστήριξε προκλητικά ότι: «Πάντα υπερασπιζόμασταν και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας με βάση το Διεθνές Δίκαιο».

Ένας κρητικός πίσω από τη σημαία

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, σε μια άκρως συμβολική κίνηση προχώρησε ο δύτης από το Ηράκλειο, Μανώλης Βουτσαλάς.

Σε έναν γερανό ύψους 40 μέτρων κυμάτιζε από νωρίς το πρωί στο Καστελόριζο η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία σε ιστό στον κόσμο, 745 τετραγωνικών.

Ο κ. Βουτσαλάς ταξίδεψε μέχρι το Καστελόριζο όπου ύψωσε τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς τους κατοίκους του Καστελόριζου να κυματίζει σήμερα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στο νησί μας η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία στον κόσμο. Είμαστε συγκινημένοι με αυτήν την πρωτοβουλία και νιώθουμε ότι όλη η Κρήτη είναι δίπλα μας» είπε συγκινημένος στο zarpanews.gr ο Δήμαρχος του Καστελόριζου Γιώργος Σαμψάκος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook