Σικάγο: Πέθανε με «κρυφή» περιουσία 11 εκατ. δολαρίων – Πάνω από 100 μακρινοί συγγενείς μοιράζονται τα πλούτη

σικάγο-πέθανε-με-κρυφή-περιουσία-11-ε-1551896

Ένας άνδρας από το Σικάγο των ΗΠΑ, που πέθανε το 2016, άφησε «κρυφά» πίσω του 11 εκατ. δολάρια, ποσό που αποτελεί τη μεγαλύτερη αζήτητη περιουσία στη χώρα.

Οι 119 συγγενείς του Τζόσεφ Στάνκακ έχουν λάβει τα εκατομμύρια, όπως έκανε γνωστό το Office of Illinois State Treasurer σε δελτίο τύπου.

Οι περισσότεροι συγγενείς του ζουν στην Πολωνία και τη Σλοβακία, ενώ οι γονείς του γεννήθηκαν στην Πολωνία. Επτά μέλη της οικογένειάς του εντοπίστηκαν στην περιοχή του Σικάγο, ενώ άλλοι βρέθηκαν στο Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη και τη Μινεσότα.

Ο Τζόσεφ Στάνκακ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στις 23 Δεκεμβρίου 2016, σε ηλικία 87 ετών.

«Λίγα είναι γνωστά για το πώς συγκέντρωσε τόσο αθόρυβα τέτοιο πλούτο, αν και είχε στην κατοχή του ένα σκάφος με το όνομα «Easy»», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Ο Στάνκακ δεν απέκτησε παιδιά. Όπως γράφει το People, αν και ο άνδρας είχε επτά αδέλφια, πέθαναν όλα πριν από τον ίδιο και ούτε αυτά απέκτησαν παιδιά. Οπότε έπρεπε να εντοπιστούν συγγενείς μέσω των γονέων του, ουσιαστικά ψάχνοντας το οικογενειακό δέντρο.

Το Office of Illinois State Treasurer ανέφερε για τους συγγενείς του Στάνκακ: «Πρόκειται για ένα χρηματικό ποσό που σου αλλάζει τη ζωή. Μακάρι να ξέραμε περισσότερα για εκείνον. Δεν είναι σαφές πώς συγκέντρωσε τέτοιο πλούτο».

Γείτονες του Στάνκακ υποστήριξαν ότι ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος που δεν ξόδευε πολλά χρήματα και επισκεύαζε μόνος το σπίτι του.

Το Office of Illinois State Treasurer ορίζει ως αζήτητη περιουσία τα χρήματα που παραμένουν για χρόνια σε τραπεζικό λογαριασμό, τις ασφάλειες ζωής που δεν έχουν καταβληθεί ή αντικείμενα που έχουν παραμείνει σε θυρίδα ασφαλείας.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook